Tiltalt for hundedrab og et års chikane: - Jeg er ved at have forstået det nu

26-årig er tiltalt for 68 forhold om indbrud, ulovlig aflivning, chikane og forfølgelse. Han får dom i dag

Ifølge anklageskriftet blev Ann-Sofie Bjørk blandt andet forfulgt, mens hun kørte bil. Foto: Per Rasmussen
Ifølge anklageskriftet blev Ann-Sofie Bjørk blandt andet forfulgt, mens hun kørte bil. Foto: Per Rasmussen

RETTEN I ROSKILDE (Ekstra Bladet): Efter Ann-Sofie Bjørks 26-årige ekskæreste M.H., ifølge anklageskriftet, har udsat hende og hendes familie for et års systematisk forfølgelse og chikane, bedyrede han i dag i retten, at det var slut.

Det skete, da han fik det sidste ord før dom. Her sagde han, at han ikke har nogle planer om at gå ud og begå nye overtrædelser af det tilhold og opholdsforbud, han har i forhold til familien Bjørk.

- Der skal mange gange til, før jeg forstår ting. Det er ikke noget, man gør på en uge, når man fejler det, jeg gør Men det er jeg ved at have forstået nu, sagde han med henvisning til mentalundersøgelsen af ham, der fastslår, at han har problemer med sine kognitive funktioner.

Det står i kontrast til Ann-Sofie Bjørks reaktion efter anklagerens procedure, hvor han krævede ekskæresten idømt 8-9 måneders ubetinget fængsel for 68 forhold, herunder ulovlig afllivning af hendes og hendes mors to hunde, som tiltalte stjal under et indbrud, et års systematisk stalking og overtrædelser af tilhold og opholdsforbud samt farlig chikanekørsel.

Gik grædende ud
- Han slår mig jo ihjel, sagde hun grædende, mens hun tøvede med at gå ud af retten, fordi den tiltalte netop var gået ud.

Den 26-årige M.H.s forsvarer David Lublin kom ligeledes i sin procedure ind på mentalerklæringen, som han mente, retten skulle tage med i sin vurdering af straffen. At der er tale om en ung mand med nogle mentale udfordringer.

- Man kan ikke bare skitsere det, som at det er en gal mands værk. Jeg tror, at han har svært ved at forstå andre menneskers signaler, og hvad det betyder, at man ikke vil have med et andet menneske at gøre. Jeg siger det ikke som en undskyldning, men for at retten kan tage det med i vurderingen, sagde han.

Han mente, at man kunne se en udvikling i den rigtige retning, fordi den tiltalte, efter han blev løsladt fra 12 ugers varetægt, ikke er tiltalt for flere overtrædelser af omholdsforbuddet, men for overtrædelser af tilholdet. Han blev fængslet igen efter løsladelsen og sidder pt. fængslet.

- M. vil gerne i konfliktråd med familien. Han kan godt se, at han ikke kan passe sit arbejde og sine huse, og han kan godt se, at det er et problem for familien. Jeg tror ikke, han har forstået, hvad der er sket altid, sagde forsvareren

Han mente, at hans klient skulle idømmes en straf på 4-5 måneders ubetinget fængsel, som skal anses for udstået med varetægtsfængslingen.

Omkring sin klients forklaring om, at det ikke var ham, der slog familien Bjørks to hunde ihjel, men en ukendt medgerningsmand, som han ikke vil give navnet på, sagde forsvareren, at man ikke bare kunne forkaste den forklaring, og at det jævnligt ses, eksempelvis i forbindelse med narkosager, at man ikke vil angive medskyldige.

Hundene Mickey og Malou betød alt for Ann-Sofie Bjørk og hendes mor Bitten. De blev fundet pint ihjel i bagagerummet på tiltaltes bil, men han siger, at det var en medgerningsmand, som dræbte dem. Han vil dog ikke sige hvem. Foto: Per Rasmussen
Hundene Mickey og Malou betød alt for Ann-Sofie Bjørk og hendes mor Bitten. De blev fundet pint ihjel i bagagerummet på tiltaltes bil, men han siger, at det var en medgerningsmand, som dræbte dem. Han vil dog ikke sige hvem. Foto: Per Rasmussen

- Det, han gerne vil, er at komme i kontakt med familien. Selvom han har nogle udfordringer omkring at forstå andre folks signaler, så tror jeg godt, at han er klar over, at det, i forhold til kontakten med familien, ville være utilgiveligt at tage livet af de hunde. Det ville være et selvmord af rang, hvis han har taget livet af de hunde, sagde han.

Hans klient har erkendt flere forhold om overtrædelse af tilhold og opholdsforbud, men nægter det meste. Forsvareren anførte i sin procedure, at retten, efter hans vurdering, skulle frifinde i de forhold, hvor der kun var en vidneforklaring, eksempelvis kun fra Ann-Sofie, fordi det så var påstand mod påstand.

Omkring et forhold, hvor M.H. er tiltalt for at have lavet et pistoltegn mod Ann-Sofie Bjørk, sagde forsvareren:

- Har vi fået fremlagt, at M.s forklaring er mindre troværdig end Ann-Sofies? Det mener jeg ikke. Derfor mener jeg, at der bør frifindes for dette forhold også.

Ann-Sofie føler, at chikanen har ødelagt hendes liv, og hun har dårlig samvittighed over, at hendes familie også bliver trukket ind i det. Foto: Per Rasmussen
Ann-Sofie føler, at chikanen har ødelagt hendes liv, og hun har dårlig samvittighed over, at hendes familie også bliver trukket ind i det. Foto: Per Rasmussen

I forholdet, hvor M.H. er tiltalt for at have udsat Ann-Sofie Bjørk for fare ved at have fulgt efter hende med høj fart på motorvejen, så hun følte sig presset til at trække hurtigt ind foran en lastbil, hvorefter han trak ind foran hende og bremsede ned, så hun måtte køre ud i nødsporet, sagde forsvareren:

- Det bygger alene på Ann-Sofies forklaring. Man kunne godt have tænkt sig at høre lastbilchafufførens forklaring, sagde han og tilføjede, at hvorvidt det var en farlig situation alene beroede på Ann-Sofies forklaring.

- Selv om jeg konkret i en situation kan føle, at jeg er i fare, så er juraen ligeglad med det. Jeg må stille mig tvivlende for, om der er nok bevis for, at man er skyldig i det forhold. Jeg mener, at der skal meget mere til, sagde han.

Der afsiges dom i sagen kl. 14.30.

Kræves dømt for hundedrab og stalking af Ann-Sofie: - Et års forfølgelse og chikane

Tiltalt for stalking og hundedrab erkender indbrud, men: Medgerningsmand slog hundene ihjel

Tiltale mod 26-årig mand: Forfulgte sin eks i et år