Annonce:
Annonce:

Tiltalt for kollegie-voldtægt: Skar ofres gamacher op

Tidligere dømt sexforbryder kræves idømt forvaring for brutale voldtægter og røveri

Den 33-årige erkender delvist de uhyggelige anklager. Tegning: Eigil Norton
Den 33-årige erkender delvist de uhyggelige anklager. Tegning: Eigil Norton
Annonce:
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET: - Jeg har ikke nogen grund til at lyve. Jeg har kastet mig fladt ned på maven og sagt, at jeg gerne vil være ærlig, sagde en 33-årig tidligere sexdømt mand, da sagen mod ham blev indledt onsdag morgen.

Han kræves idømt forvaring for et røveri mod en kvinde og brutale overfaldsvoldtægter godt en time senere mod to andre ofre på samme tid og samme sted på et kollegie på Amager 19. marts 2022.

Fra sagens start sagde den tiltaltes forsvarer, Finn Bachmann, at hans klient delvist erkendte tiltalerne for røveri og voldtægter.

Den tiltalte sagde, at han var meget påvirket af whisky, kokain og hash, og at 'der er to personer af mig selv'. Ikke fordi han har en personlighedsspaltning, men fordi han var så påvirket og har en masse psykiske skavanker.

Annonce:

Ikke sikker på agenda
Derfor var der også noget, han ikke kunne huske. Han var heller ikke sikker på, om hans agenda var røveri eller noget seksuelt, da han løb hen til indgangen til kollegiet Base Camp.

- Men ligegyldigt hvad så endte det med seksuelt. Min fornuft var ikke lige på højeste plan på det tidspunkt, sagde han meget nøgternt.

Han forklarede detaljeret, at han truede kvinderne med kniv allerede ved elevatoren og bad dem udføre oralsex.

- Jeg husker, at på et tidspunkt beder jeg dem begge to gå på knæ. Og jeg beder dem så om at udføre oralsex på mig. Det er så ikke samtidig. Det er den ene og så den anden, forklarede han.

- Beder dem om … hvad sagde du til dem, spurgte anklager Søren Harbo opklarende.

- Jeg kan ikke komme uden om, at de selvfølgelig på en eller anden måde var tvunget til det her, sagde han.

Kniven tror han, at han 'mere eller mindre havde fremme konstant'.

- Det var mere som et symbol. Jeg tror bare tanken om, at du står med en kniv. Det er nemmere end at snakke til nogen, sagde han.

Annonce:

'Kvinder stod lidt frosset'
Da de kørte op i elevatoren til en studielejlighed, sagde han, at han mente, at han havde bedt dem om at tage deres tøj af.

Oppe i lejligheden beskrev han, at de unge kvinder stod 'sådan lidt frosset i det'.

- Stivfrosset. Og reagerer ikke på det, jeg siger til at starte med. Jeg beder dem begge to lægge sig fladt på maven, og så skærer jeg deres gamacher op, sagde han.

- Frosne af skræk? spurgte anklageren.

- Skræk eller måske chok, tror jeg. Selvfølgelig er de sikkert også bange. Den ene, tror jeg, tror, at jeg skal til at skære i hende. Og så siger jeg 'slap af', sagde han.

- Jeg havde ingen intentioner om rent faktisk at skære i dem.

- Skal de forstå, at det var dig, der bestemte, spurgte anklageren.

- Ja.

Han nægter, at han havde tiltvunget sig samleje med begge, kun med en af dem.

'De blev trodsige'
Han sagde, at han kun slog dem en gang.

- Jeg tror, at de begyndte at blive meget trodsige. Så jeg skulle lige have deres fulde opmærksomhed igen, sagde han.

Annonce:

Anklager Søren Harbo spurgte til, hvad der lå i, at de blev trodsige.

- De kæmper ikke imod, men begynder at vende sig om, mens jeg har bedt dem om bare at ligge der. Det er mere den ene end den anden, sagde han.

Kollegievoldtægt: Det er han tiltalt for

Den 33-årige mand er tiltalt for:

Røveri 19. marts 2022 omkring klokken 3.15 på Amager, hvor en kvinde fik en kniv mod halsen og blev tvunget til at give ham sin telefon og nøgler. Herefter blev hun trukket med ud på gaden, hvor røveren sagde til et vidne, at han skulle køre videre - ellers ville han stikke eller dræbe kvinden, tvunget til at løbe 50-100 meter ned ad gaden med ham, mens han holdt fast i hendes håndled. Her vristede hun sig fri og løb væk.

Voldtægter under særligt skærpende omstændigheder 19, marts 2022 fra 4.37. To kvinder blev truet med kniv til at gå ind i en elevator ved kollegiet BaseCamp på Amager, hvor den ene blev tvunget til delvist at tage tøjet af, ligesom han holdt begge i håret og slog dem i hovedet, mens han tvang dem til at udføre oralsex på ham.

Efterfølgende blev de tvunget ind i en studielejlighed, hvor han skar i den andens tøj, tvang dem til at tage tøjet af, slog dem, rettede kniven mod deres hals og truede med at slå dem ihjel, mens han gennemførte flere fuldbyrdede voldtægter.

Fangeflugt 23. februar 2022 ved at være flygtet fra Nørre Snede Fængsel, hvor han afsonede en dom.

Manden er ifølge anklagemyndigheden så farlig, at han skal idømmes forvaring. En tidsubestemt straf, hvor man først kommer på fri fod, når man ikke længere anses for at være farlig.

Han erkendte også, at han var stukket af fra det åbne fængsel i Nørre Snede, da overfaldene ved kollegiet fandt sted.

- Man er på flugt og gemmer sig hele tiden. Man bliver lidt forvirret over, hvad man skal gøre af sig selv. Halvdelen af tiden gik med at drikke alkohol og tage stoffer. Køre misbruget konstant uden at tænke på andet, forklarede han om tiden op til de begivenheder ved kollegiet, han er anklaget for.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at manden idømmes forvaring. En tidsubestemt straf, der gives til personer, der vurderes til at være farlige på fri fod.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Annonce:

Den nu 33-årige mand er senest blevet idømt to års fængsel for voldtægt som en tillægsstraf til tre tidligere domme, herunder en sag om voldtægtsforsøg og gaderøveri, hvor han fik fire et halvt års fængsel. Læs mere om hans uhyggelige fortid her.

Fejl på fejl efter undvigelse

Den nu tiltalte var stukket af fra sin afsoning i det åbne fængsel Nørre Snede Fængsel, da han ifølge tiltalen begik røveriet og voldtægterne. Fejl hos både fængslet og politiet gjorde, at han ikke straks blev efterlyst.

Det fremgår af en redegørelse, som Justitsministeriet lavede i juni 2022 på baggrund af et spørgsmål fra Peter Skaarup (dengang DF, nu DD) oven på Ekstra Bladets reportage fra grundlovsforhøret, hvor det kom frem, at den nu tiltalte var gået fra sin afsoning.

I svaret fra justitisministeren beskrives forløbet således ud fra redegørelser fra Kriminalforsorgen og Rigspolitiet:

23. februar 2022 ca. 20.15: Fængselspersonalet i det åbne fængsel i Nørre Snede ser på overvågningskamera, at den nu tiltalte stikker af over boldbanen. Det lykkes dem ikke at forhindre ham i at flygte eller finde ham efterfølgende. De kontakter ikke politiet straks.

24. februar 2022 klokken 9.29: Først dagen efter skriver fængsel en mail til Midt- og Vestjyllands Politi og anmoder om, at han bliver efterlyst.Deres beredskabsplan tilsiger ellers, at de skal ringe straks.

24. februar 2022 ca. 9.57: Mailen videresendes til politikredsens servicecenter og videre til vagtchefen. Det fører dog ikke til, at der bliver oprettet en efterlysning. 'Det kan ikke på nuværende tidspunkt oplyses, hvorfor den normale procedure om oprettelse af en efterlysning ikke blev fulgt', skriver Rigspolitiet i redegørelsen.

28. februar 2022: Nørre Snede Fængsel beslutter at følge op på anmeldelsen. Denne gang med en såkaldt datafølgeseddel via Klientsystemet. Anmeldelser om undvigelser kan dog ikke sendes som datafølgeseddel til politiet. Hos politiet blev det automatisk registreret med gerningskoden 'udeblivelse efter orlov/udgang' og ikke undvigelse fra fængsel/arrest, som den retteligen burde have været henset til sagens alvorlige karakter.

1. marts 2022: Kriminalforsorgen kontakter politiet telefonisk, fordi de havde fået oplyst, at der endnu ikke var oprettet en eftersøgning Samme dag klokken 9.48 blev der oprettet en eftersøgning i politiets systemer.

19. marts 2022: I perioden efter efterlysningen foretog politiet enkelte efterforskningsskridt. men ikke noget, der lokaliserede ham. 19. marts blev han anholdt i forbindelse med de nye voldtægtsforhold og indsat i Vestre Fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: