Annonce:
Annonce:

Tiltalt for kvindehandel: - Vi samlede flasker og pudsede vinduer

Far, mor, søn og storebror var ifølge politiet bagmænd i kynisk handel med bulgarske prostituerede

De bulgarske kvinder trak på Vesterbro i København og tjente, ifølge tiltalen, penge hjem til bagmændene. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
De bulgarske kvinder trak på Vesterbro i København og tjente, ifølge tiltalen, penge hjem til bagmændene. (Foto: Jacob Ehrbahn/Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

En bulgarsk familie og to tyrkiske mænd fra Sverige var, ifølge politiet, bagmænd i en prostitutions-ring i København, der handlede med bulgarske kvinder og tvang dem til ægteskab med ukendte mænd.

Men da retssagen mod de fem tiltalte startede i dag ved Københavns Byret afviste de tiltale pure, at de var involveret i kvindehandel:

- Vi kom til Danmark for at arbejde. Vi samlede flasker og pudsede vinduer og min far var musiker til bryllupper og andre fester, forklarede den 20-årige søn, ifølge Ritzau, i retten.

Storebror efterlyst
Han fortalte, at han selv kunne tjene 400 til 1000 kr. om dagen sort.

Den bulgarske familie, en 41-årig mand, hans 42-årige samleverske og den 20-årige søn kom til Danmark i november 2013 og bosatte sig i Glostrup. En storebror til den 20-årige er stadig efterlyst af politiet internationalt.

Annonce:

Ifølge tiltalen rekrutterede og husede de en række bulgarske prostituerede, fem navngivne og en række ukendte kvinder, som under nøje opsyn og kontrol blev sendt på gaden på Vesterbro i København for at trække.

Desuden blev kvinderne gift, fortrinsvis i Sverige, med mænd som de ikke kendte. Formålet var at skaffe mændene opholdstilladelse i EU og de betalte bagmændene store summer for at 'låne' de prostituerede til et ægteskab.

Gade-prostituerede tvunget til ægteskab med ukendte mænd

Den 20-årige fortalte i retten, ifølge Ritzau, at de kvinder som politiet mener er ofre i sagen alle var kærester eller ekskærester med familiemedlemmer eller bekendte. En af kvinderne skal have været gift med den 20-åriges storebror.

En af kvinderne er død
Mens den bulgarske familie i København har stået for at drive prostitutions-ringen, har de tyrkiske mænd ifølge tiltalen hjulpet med dels at huse kvinderne i Malmø og skaffe kunder til dem i Malmø samt arrangere proforma ægteskaber og udnytte kvindernes identiteter til bedragerier.

Annonce:

Anklager Sonja Hedegaards plan er at afhøre fire af de fem handlede bulgarske kvinder som vidner. Den femte er død tidligere i år.

I retten kom det i dag frem, at politiet kom på sporet af de formodede menneskehandlere, da en af mændene, som var blevet proforma gift med en bulgarsk prostitueret, anmeldte sagen til politiet, som gik i gang med at aflytte den bulgarske familie.

Der er afsat 20 retsdage til sagen og dommen falder først til efteråret.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: