Annonce:
Annonce:

Tiltalt for mordet på Jesper Jul: Nu vil han forklare sig i retten

27-årig har hidtil intet fortalt om sin formodede rolle i den 43-årige politimands død - nu starter retssagen

Den 27-årige vil forklare sig, når han stilles for retten i Glostrup. Hidtil har han intet sagt hverken til politiet eller i retten. Foto: Linda Johansen
Den 27-årige vil forklare sig, når han stilles for retten i Glostrup. Hidtil har han intet sagt hverken til politiet eller i retten. Foto: Linda Johansen
Annonce:
Følg Krimi

Når en 27-årig mand stilles for retten i Glostrup tirsdag, hvor han er tiltalt for mordet på den 43-årige politiassistent og hundefører Jesper Jul, bliver det første gang siden anholdelsen den 6. december sidste år, at han vil forklare sig.

Under den lange varetægtsfængsling har den 27-årige ikke sagt et ord til politiet eller i retten, og derfor er hans forklaring ventet med stor spænding.

– Han har ikke sagt et ord til andre end mig, siger hans forsvarer advokat Ulrik Sjølin.

Dræbt politimands kæreste kommer til retssag: Jeg vil se den tiltalte og høre alt

Forsvareren bekræfter, at den 27-årige vil udtale sig, når nævningetinget begynder på sagen.

- Han nægter sig skyldig i det, der er rejst tiltale for, siger Ulrik Sjølin kryptisk.

Annonce:

Det betyder, at den 27-årige nægter sig skyldig i drab - men advokatens udtalelse, som han ikke vil uddybe før retssagen, antyder, at den 27-årige måske alligevel vil komme med en forklaring omkring Jesper Juls død.

Jesper Jul blev skudt klokken 8.16 den 6. december på rampen til parkerings-kælderen til Politigården i Albertslund. Hundeføreren blev skudt i hovedet på tre-fire meters afstand med en kaliber 0.22 pistol, der aftenen før var stjålet fra Rødovre Skytteforening.

Jesper Jul døde på Rigshospitalet kl. 14.18 dagen efter.

artiklen fortsætter under billedet

Jesper Jul med sin tjenestehund Basse. Privatfoto
Jesper Jul med sin tjenestehund Basse. Privatfoto
 

Den 27-årige, der er kendt for sit had til politiet og som tidligere er idømt otte måneders fængsel for en volds-episode på politigården i Albertslund, hvor han affyrede et skud fra en hardball pistol mod en civil betjent, blev anholdt 40 minutter efter attentatet på Jesper Jul.

Annonce:

Han blev anholdt stærkt svedende i Høje Taastrup og pistolen, en Hammerli, blev senere fundet smidt i en kanal på flugtruten. Pistolen forsvandt aftenen før, da den 27-årige var til skydning i Rødovre Skytteforening.

Anbefaler forvaring
Den 27-årige er blevet mentalundersøgt, og retslægerne har anbefalet forvaring på ubestemt tid, fordi han vurderes som så farlig, at forvaring er nødvendig for at forebygge ny personfarlig kriminalitet.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas har i anklageskriftet taget forbehold for at påstå forvaring, men først når skyldsspørgsmålet er afgjort, vil anklagemyndigheden løfte sløret for, hvilken straf man går efter.

Retten i Glostrup har afsat fem retsdage til sagen.

Dræbt politimands far: Jeg byttede gerne for Jesper

Advokat Ulrik Sjølin har tidligere kritiseret, at efterforskningen af drabet lå hos Københavns Vestegns politi, hvor Jesper Jul var ansat. Det kunne medføre habilitets-problemer, mente Ulrik Sjølin.

Annonce:

Efterforskningen blev ikke flyttet til en anden politikreds, men Statsadvokaten i København har besluttet, at retssagen ikke - som normalt - skal føres af en anklager fra Vestegnens politi, men af senioranklager Dorthe Vejsig fra statsadvokaturen.

– Det er jeg rigtigt godt tilfreds med. Der er så mange følelser i det her, som vi lige skal have sorteret fra. Det handler om strafansvar, og jeg håber på en fair rettergang, siger advokat Ulrik Sjølin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: