Tiltalt for parteringsdrab græd i retten

Erkender drab og tvang, men siger det var selvforsvar

Følg Krimi

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Et lån, der kun delvist blev betalt tilbage. Og tomme løfter om yderligere betaling. Det var årsagen til, at Satudarah-rockeren Kevin Andersen kom hjem til 33-årige Darko Petric den skæbnesvangre dag 29. august i fjor.

Den tiltalte er netop ved at forklare sig. Og her begyndte han at græde stille, da han i detaljer beskrev omstændighederne, omkring hvordan Kevin Andersen blev dræbt

Darko Petric boede dengang med sin kone og børn i en lejlighed i Hedegaardsparken i Ballerup, og det var her, Kevin Andersen blev dræbt af knivstik den pågældende dag.

Retssagen mod Darko Petric er begyndt i dag, og ved sagen begyndelse gav han via sin advokat, Jesper Storm Thygesen, erkendelse i sagen.

Tiltalt i sag om parteringsdrab: Derfor blev rocker dræbt

Ja, han dræbte rockeren med en serie knivstik. Ja, han tvang en 21-årig mand, der var sammen med rockeren til efterfølgende at partere liget. Ja, han holdt den 21-årige fangt i godt en uge, før den 21-årige atter fik lov at gå.

Men der var tale om nødværge, selvforsvar.

Følg Ekstra Bladets livedækning af sagen her:

Tidligere i dag tog den tiltalte plads i vidneskranken, hvor han forklarede sig. Før frokost beskrev han indgående, hvordan han havde lånt 56.000 kr, som han ikke betalte tilbage. I stedet holdt han Kevin Andersen hen med snak.

Efter frokostpausen var han nået frem til dagen for drabet. Ved ni-tiden om morgenen havde han via sms tilkaldt Kevin Andersen. Sammen var de kørt en tur til Nærum, hvor de havde mødt den 21-årige.

Sammen var de tre kørt tilbage til lejligheden i Ballerup. Her viste Darko Petric Kevin Andersen en kuvert med 15.000 kr. Altså langt fra det beløb, som han skyldte Kevin Andersen.

- Så eskalerer det. Kevin går amok. Han kan godt se, at det ikke alle pengene, der er der. Han råber og bander. Så rejser vi os begge op. Han slår mig. Pr refleks slår jeg tilbage. Så ser vi hinanden an. Der bliver råbt og skreget. Løgner. Du er færdig. Den slags.

Sådan forklarede Darko Petric ved dagens retsmøde.

Massivt sikkerhedsopbud ved parteringsretssag

- Der er tusind tanker inde i mit hoved. Skal jeg overfaldes i mit eget hjem? Tænker jeg blandt andet Der står en rocker i mit hjem. Så løber han over mod køkkenet. Det hele eskalerer. Det tegner ikke godt. Hvorfor skal han løbe ud i køkkenet? Det er nok ikke for at hente en kop kaffe, lød den tiltaltes fortsatte forklaring.

- Jeg løber efter. Da jeg kommer derud, så står han med en kniv. Det er en køkkenkniv. Han siger, han vil slå mig ihjel.

- Hvad gør du så, spurgte anklageren.

- Jeg kæmper for mit liv. Han siger han vil slå mig ihjel.

- Har han sagt det før?

Nej.

Derefter beskrev Darko Petric, hvordan de sloges ude i køkkenet. På et tidspunkt kom han selv hen til en køkkenskuffe, hvor han trak en kniv frem.

I forløbet er Kevin Andersen blevet stukket 46 gange.

- Heg stikker. Og så hører jeg en lyd, jeg ikke har hørt før. Jeg kan ikke beskrive den lyd. Det var en rallende lyd. Og så har jeg black-out, fortalte Darko Petric.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+