Tiltalt for vilde skyderier: Hyldede Bandidos inden rival blev skudt

På billede hylder 18-årig tiltalt rockerklubben Bandidos med ordene 'It's all about the fat mexican'

De to teenagere blev sidste år fremstillet i grundlovsforhør under stærk bevogtning. Foto: Per Rasmussen
De to teenagere blev sidste år fremstillet i grundlovsforhør under stærk bevogtning. Foto: Per Rasmussen
Følg Krimi

Retten i Næstved (Ekstra Bladet): Få timer før en 30-årig mand fra Satudarah blev forsøgt dræbt, lagde politiets hovedmistænkte i sagen et billede op af sig selv, hvor han hyldede Bandidos og tilsyneladende hånede den rivaliserende gruppe.

’Fuck the other gang it’s all about the fat mexican', står der på billedet, som viser en 18-årig tiltalt, der ifølge politiet står bag drabsforsøget og to andre skudepisoder i Næstved i sidste år.

Han nægter sig skyldig.

På billedet, som blev fremvist i retten, står den 18-årige med et sammenbidt smil og kaster håndtegn, mens han er iført en t-shirt med røde dødningehoveder og en rød og gul nøglekæde fra Bandidos.

Rocker-lærlinge tiltalt for tre vilde skyderier: Ni-årig pige nær ramt

'RED and GOLD', står der også på billedet efterfulgt af et rødt og et gult hjerte, som pryder teksten, der refererer til rockerklubbens farver.

Billedet er lagt på Facebook tidligt om eftermiddagen 23. september sidste år og dermed samme dag, som politiet mener, at den 18-årige rocker-lærling med sin yngre medtiltalte affyrede ti skud mod et medlem fra den rivaliserende gruppe Satudarah.

Det 30-årige offer blev ramt af fire af skuddene, der faldt på en parkeringsplads foran Rema 1000 i Næstved, og var ifølge lægeerklæringen i livsfare.

Af lægeundersøgelsen fremgår det, at han var ramt i venstre lyske, højre balle og højre læg, ligesom lægerne fandt et projektil i højre side af manden bug.

Gjorde som på film
Den 18-årige, der ifølge politiet har tilknytning til Bandidos, afgav i dag afgav forklaring til Retten i Næstved.

Rocker-konflikt og skyderier i Næstved: Teenagere fremstilles i grundlovsforhør

Han nægter sig skyldig i drabsforsøget, men erkender dog en enkelt skudepisode i anklageskriftet, som fandt sted 4. oktober sidste år.

Her blev der affyret skud mod et hus på Kildemarksvej i Næstved, hvor en mand med tilknytning til Satudarah havde adresse.

- Jeg havde taget en knallert den dag og kørte ud mod Kilemarksvej. Så affyrede jeg seks skud mod huset og kørte derfra igen, forklarede den 18-årige til retten, hvor han også kort fortalte, at skyderiet skete på baggrund af nogle 'overensstemmelser'.

- Jeg skød for at markere mig, lød det kortfattet fra den 18-årige, som ikke ønskede at uddybe, hvad konflikten handlede om.

Den unge tiltalte fortalte også med stolthed i stemmen, hvordan han efterfølgende havde skaffet sig af med revolveren fra skyderiet.

 Anklager vil klarlægge teenageres rolle i rocker-konflikt

- På vejen væk smed jeg gøben (våbnet red.) i vandet og kørte ind mod byen. Bag produktionsskolen brændte jeg mit tøj.

- Var det en sikkerhedsforanstaltning?, lød det spørgende fra senioranklager Skipper Pelle Falsted.

- Ja. De gør det samme i film, lød det fra teeangeren.

Den 18-årige er sammen med sin jævnaldrende kammerat tiltalt for i alt tre skyderier i Næstved, herunder et skyderi mod et hus, hvor en ni-årig pige lå og sov.

Næstved var i efteråret sidste år stærkt præget af konflikten mellem Bandidos og Satudarah, som politiet fik nedkæmpet med en række anholdelser og visitationszoner.

I en periode på fem uger hærgede de mange rockerrelaterede skudepisoder byen og skabte skræk og rædsel hos indbyggerne. Særligt slemt gik det ud over en villavejen Kildemarksvej, hvor der inden for kort tid skete tre skyderier.

Under de tiltalte teenageres varetægtsfængsling har de nægtet at tale med politiet. Også i dag afslog sagens anden tiltale af afgive forklaring til retten.

Der er afsagt seks dage til at behandle sagen ved Retten i Næstved med forventet dom 7. juli.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time