Tiltalt for voldtægt og tvang: 'Græd bare - det bliver kun værre'

En 33-årig mand er tiltalt for gentagne gange at have udsat en kvinde for vold, voldtægt, trusler og tvang i Hasle og Rønne på Bornholm. Manden kræves idømt landets hårdeste straf

Mishandlingen af kvinden foregik i Rønne og Hasle på Bornholm. (Foto: Google Maps)
Mishandlingen af kvinden foregik i Rønne og Hasle på Bornholm. (Foto: Google Maps)

En kvinde er gennem et år blevet udsat for grov mishandling på Bornholm - ifølge politiet af en 33-årig mand, som i næste uge skal for retten.

Manden er tiltalt for adskillige tilfælde af vold, voldtægt, voldtægtsforsøg og ulovlig tvang mod kvinden, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger var hans tidligere kæreste. Mishandlingen skete ifølge anklageskriftet i perioden september 2014 til september 2015.

I den periode er kvinden blandt andet blevet udsat for to fuldbyrdede voldtægter og et voldtægtsforsøg, ligesom hun er blevet truet med vold, en hammer og strips samt at der ville blive offentliggjort kompromitterende billeder af hende, hvis ikke hun kontaktede manden.

'Det bliver kun værre'
Under voldtægtsforsøget blev kvinden holdt fast i en sofa sit eget hjem, mens manden - ifølge anklagerne mod ham - tog hendes bukser af og ødelage hende t-shirt.

- Bare græd, det kommer til at tage lang tid det her, skulle han angiveligt have sagt og derefter tilføjet:

- Det bliver kun værre.

Det lykkedes kvinden at flygte ud af huset, da manden gik ud for at ryge en cigaret, men det stoppede langt fra der.

Truede med hammer og løkke
Fire måneder senere, i juni sidste år, blev kvinden udsat for en fuldbyrdet voldtægt, hvor hun - ifølge anklageskriftet mod den 33-årige mand - blev truet med en løkke, som manden holdt op foran hende.

Måneden efter skete det igen - denne gang under trusler med en hammer og nogle plastikstrips, som manden havde i hånden.

Anklageskriftet beskriver også, hvordan den 33-årige i august sidste år sendte kvinden nogle sms'er, der var egnet til at 'fremkalde alvorlig frygt for hendes liv eller helbred'. Sms'erne er herunder citeret, som manden ifølge anklageskriftet selv har skrevet dem - herunder også med stavefejl og uden kommaer.

- Hvis vi ik får os en normal og sund snak inden jeg skal derind så fortsæter jeg det her når jeg kommer ud og jeg vil gøre alt for at ødelægge det du har kært jeg er så gal over at vi ik kan ta en snak, står der blandt andet i en sms.

'Jeg slår snart ihjel'
I en anden lyder det:

- Jeg er så ligeglad med mit liv pt så vil råde dig til st ringe ellers ender det jo med en tregedie, ring så stopper jeg.

Og i en tredje:

- Jeg slår snart noget ihjel vis vi ik bliver gde venner igen jeg Blir bare mer og mer fyldt med had og til sidst biir jeg rigtig ondskabs fuld så lsd os lykke der her shirt nu før jeg tar på mission.

Den 33-årige mand er også tiltalt for at have truet kvindens mor, for at have stjålet fra kvindens hjem og for at have truet en anden mand med, at han ville 'klappe ham nogen' og 'smadre ham', ligesom han angiveligt klippede noget af offerets hår af.

Opfordrede til falsk forklaring
Sidste punkt på lange anklageskrift mod manden er medvirken til forsøg på falsk forklaring i retten, fordi han fra arresten forsøgte at påvirke en af kvindens bekendte til at sige nogle dårlige ting om hende.

'Det hade julpet mig rigtig meget hvis du ville sige, at hun har truet dig med at melde dig for voldtægt flere gange og at hun er påvirket af hash og medicin stort set hele tiden og at hun hele tiden vil slås med for at være dominerende i forholdet og at hun kun vil have hård sex og at man skal slå hende og kvæle hende', står der ordret i brevet, som den 33-årige ifølge politiet fik smuglet ud af arresten.

Sagen kører i Retten på Bornholm tre dage i næste uge - med start på tirsdag 26. april. Manden er ifølge anklageskriftet så farlig, at anklageren kræver ham idømt landets hårdeste straf, nemlig forvaring som er tidsubestemt.