Tiltalt i kæmpe grooming-sag: Lokkede nøgenbilleder ud af børn

Der er i alt identificeret 104 ofre i alderen 8 – 62 år, hvoraf størstedelen er mindreårige

Følg Krimi

Retten i Lyngby (Ekstra Bladet): En 59-årig mand lokkede i årevis forskellige unge drenge og piger til at sende nøgenbilleder eller onanere for ham via videochat på internettet.

Sådan lyder tiltalen mod manden i en omfattende sag, som netop er begyndt ved Retten i Lyngby.

Politiets 144 siders lange anklageskrift mod den 59-årige indeholder over 350 forhold af grooming.

Ifølge politiet brugte han profiler på sociale medier til at lokke sine over 100 ofre mellem 8 og 62 år - herunder størstedelen mindreårige - til blandt andet at sende nøgenbilleder.

Alt efter samtalepartnerens køn udgav den 59-årige mand fra Nordsjælland sig for at være en ca. 15-årig dreng eller pige.

- Det er typisk Facebook, som har affødt den indledende kontakt mellem tiltalte og ofre. Derefter er kontakten flyttet over til Skype, forklarede sagens anklager under sin forelæggelse.

Via chatbeskeder blev offeret overtalt til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger, mens den 59-årige ifølge tiltalen filmede det via et program til Skype.

- I nogle tilfælde har ofret ikke kunnet se tiltalte, i andre har personen kunnet se ham, men ikke i fuld figur. Alle samtaler er foregået på skrift og ikke via tale, forklarede anklageren videre.

Delte optagelser
Ifølge politiet blev optagelserne i nogle tilfælde delt med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale.

59-årig anklaget: Lokkede børn til at sende nøgenbilleder og onanere

Den 59-årige mand ankom i morges til retten iført en hvid sportsjakke og mørke bukser. Med hænderne foldet på bordet foran sig lyttede han roligt til anklagerens forelæggelse.

Det var forældrene til en 12-årig pige, som i sin tid gjorde politiet opmærksomme på sagen.

Nordsjællands Politi, som har forestået det meste af efterforskningen i gromming-sagen, har tidligere betegnet den, som en af de største i kredsens historie.

Politiets store arbejde, som blandt andet indebar gennemgangen af over 100.000 chatbeskeder og 1500 optaget skype-samtaler, er blevet samlet i 24 store, grønne mapper, der i dag står bag sagens anklager i retslokalet.

- Den har et kæmpe stort omfang, og det kan virke uoverskueligt, men det er det faktisk ikke, forklarede anklageren.

De 363 kriminelle forhold, som manden er tiltalt for, er inddelt i fem forskellige kategorier.

Han har overfor politiet tidligere erkendt størstedelen af forholdene, men hvilke præcis vil komme frem senere i dag, når den tiltalte skal tage endelig stilling til tiltalen.

Inhabile domsmænd
Sagen mod den 59-årige mand måtte i morges starte en halv time forsinket, da retten kort før start, fandt ud af, at de to domsmænd var inhabile.

Det skyldes, at de var i familie med hinanden i ydre led.

- Ingen af dem har vidst, at den anden skulle til denne sag. Det er noget, de først lige har opdaget her til morgen i elevatoren, lød det fra sagens dommer.

Retten måtte derfor tilkalde en ny domsmand fra akutlisten, som ankom med en halv times varsel og sagen kunne dermed starte.

Fakta om grooming

Grooming er en gradvis proces, hvor krænkeren påvirker sit offer til at overskride sine egne grænser. Det sker ikke kun gennem sociale medier, men krænkeren har lettere ved at virke troværdig, når groomingen sker online, da offeret ikke kan se krænkerens alder, kropssprog, mimik mv.

Kontakten på nettet betyder også, at det ikke virker helt så farligt for barnet gradvist at overskride sine grænser, fx ved at begynde med at sende billeder af sig selv i undertøj for til sidst at sende nøgenbilleder.

 [Kilde: Det Kriminalpræventive Råd]

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.