Annonce:
Annonce:

Tiltalt i spektakulær kidnapningssag: - Offer slog sig selv

Adskillige vidner indkaldt i usædvanlig sag om brutale kidnapninger, vold og afpresning. Seks tiltalte nægter sig skyldige - to af dem nægter at udtale sig i retten

Hør mere om sagen her
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Det var det pure opspind, da en mand i august sidste år troppede op på politistationen i København og fortalte, at han var blevet kidnappet og udsat for særdeles grov vold.

Det påstår i hvert fald den ene af de seks tiltalte i den usædvanlige sag om afpresning, vold og frihedsberøvelse, som er startet ved Retten på Frederiksberg tirsdag. Den 34-årige nægter sig skyldig i sagen, og det samme gør de fem andre.

I retten forklarede den 34-årige, at han forud for episoden, han nu er tiltalt for, var gode venner med offeret, som han havde kendt siden 2012, hvor de mødtes på udslusningshjemmet Pensionen Engelsborg. Så da de mødtes den 25. august, som overvågningsbilleder bevidner, var det blot for at tale - og ikke som et led i en plan om kidnapning, som anklagemyndigheden mener.

Overvågning skal fælde kidnapperbande

Annonce:

- Han (offeret, red.) ville tale med mig under fire øjne. Han fortalte mig blandt andet, at han ville rulle sin far, og at han ville anmelde KT (en af de medtiltalte, red.) for kidnapning, forklarede den 34-årige i retten, som svarede pænt og roligt på alle anklagerens spørgsmål.

Han forklarede videre, at de efterfølgende tog hjem til offerets forældres hus i Herlev, og at de to var sammen i lidt over to timer fra cirka 11.15 til 13.30. Det er netop i dette tidspunkt, offeret har beskrevet, at han blev kidnappet og udsat for grov vold - herunder vold med en plastikpose, der bundet om halsen på ham, mens han var bagbundet, hvorefter der blev snøret gaffatape om halsen på ham.

Han mistede bevidstheden, og ifølge en rapport fra hospitalet, hvor han blev undersøgt senere samme dag, var han i overhængende livsfare.

Kidnapningssag for retten: Ofre fik plastikposer over hovedet

- Han slog sig selv, mens vi var sammen og ville også have, at jeg skulle slå ham, forklarede den 34-årige i retten om mandens skader og nægtede pure, at han skulle være udsat for anden vold i det pågældende tidsrum.

Annonce:

Det stemmer dog langt fra overens med den rapport, der er lavet, efter offeret anmeldte sagen til politiet. Heraf fremgår det blandt andet, at han havde mærker på arme og ben, gaffatape om det ene håndled, mærker om halsen og punktformede blødninger under huden i ansigtet.

På anklager Jakob Buch-Jepsens foranledning beskrev den 34-årige også sit forhold til sine medtiltalte. Den ene, en 47-årig dansk/vietnamisk mand, som ifølge anklagemyndigheden er sagens bagmand, havde han kun stiftet bekendtskab med få gange, men den 47-årige skulle angiveligt også kende offeret.

Artiklen fortsætter under billedet

En mand blev kidnappet foran HTX på Frederiksberg og kørt til en kælder i Birkerød og mishandlet. Han var tæt på at dø, da han fik strammet en plastikpose over hovedet. (Foto: Anthon Unger)
En mand blev kidnappet foran HTX på Frederiksberg og kørt til en kælder i Birkerød og mishandlet. Han var tæt på at dø, da han fik strammet en plastikpose over hovedet. (Foto: Anthon Unger)

Sagen omhandler to tilfælde af særdeles grov vold, kidnapning og afpresning, som ifølge anklageskriftet er sket 25. og 29. august sidste år. Udover det offer, der er nævnt ovenfor, er også en anden mand blev udsat for lignende vold med en plastikpose over hovedet, så han mistede bevidstheden. Manden blev, modsat den relativt korte bortførelse i det første tilfælde, frihedsberøvet i flere dage.

Annonce:

Resten af eftermiddagen forventes at gå med den 34-åriges forklaring, mens de kommende dage primært byder på afhøring af de øvrige tiltalte. To af de seks har dog afvist at udtale sig i retten, men de fire andre - herunder den formodede bagmand - vil gerne give afgive forklaring.

Derudover er der afsat tid til diverse vidner og selvfølgelig ofrene i sagen, ligesom anklageren har en bunke dokumentation - herunder teleoplysninger og overvågningsvideo og -billeder.

Overvågning skal fælde kidnapperbande

Bliver de seks mænd dømt, risikerer de lange fængselsstraffe, ligesom to af mændene risikerer at blive udvist af Danmark.

For tre af de tiltalte er der taget forbehold for, at anklageren vil kræve en forvaringsdom, men det bliver der først taget stilling til, når deres mentalundersøgelse er færdiggjort.

Efter frokost skal den ene af de seks tiltalte afhøres, og de kommende dage skal de tre andre, der har indvilliget i at tale, også afgive forklaring. Der er afsat 13 dage til sagen, som forventes afsluttet 14. december.

Der er afsat 13 dage til sagen, og dommen ventes at falde 14. december.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: