Tiltalt i våbensag efter trippel-drabet blev forsøgt dræbt

En af de 14 tiltalte i formodet hævn-aktion efter trippel-drab blev selv skudt i Vanløse af ukendte gerningsmænd. Venner til de dræbte anskaffede flere skydevåben, og nu efterlyser politiet revolver, der blev brugt til trippel-drabet

Tiltalt i våbensag efter trippel-drabet blev forsøgt dræbt

Her fortæller drabschef ved Københavns Politi, Hans Erik Raben, om det formodede gerningsvåben ved trippeldrab (Foto og redigering: Julie Nolsöe)

14 mænd i alderen 16 til 30 år  - hovedparten har bande-relationer - er nu tiltalt for at have anskaffet fire skydevåben, som politiet formoder skulle bruges til en hævnaktion efter trippel-drabet på Frederiksberg den 11. november sidste år.

Vennerne til de dræbte Mike Vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib Jaffar begyndte kun tre dage efter drabet at anskaffe sig våben, lyder tiltalen.

Nu viser det sig også, at en af de 14 tiltalte, en 20-årig, blev udsat for et drabsforsøg den 12. december sidste år cirka klokken 20.30 på Søndervigvej i Vanløse. Drabsforsøget er uopklaret.

Person ramt af skud: Politiet massivt til stede i København

Han blev ramt i baglåret og højre side af hoften af pistolskud. Politiet efterforsker stadig drabsforsøget, hvor også motivet er ukendt.

Nye oplysninger om trippeldrab: Tre unge dræbt med revolver

Købt for 15.000 kr.
Ifølge anklageskriftet blev et af de fire våben, som vennerne til de dræbte anskaffede, en ni mm. pistol med fem patroner, købt i december af en 28-årig for 15.000 kr., hvorefter syv af de 14 tiltalte var i besiddelse af pistolen på tidspunktet, hvor den 20-årige blev skudt af en ukendt gerningsmand.

To dage senere blev pistolen overdraget til fire af de tiltalte, og de fire havde pistolen med sig under et indbrudsforsøg, hvor de flygtede fra politiet.

Under flugten smed de pistolen ud af bilen, og den blev fundet tre dage senere under en eftersøgning med politihunde.

23-årig sigtet: Ville hævne trippeldrab

Foruden ni millimeter pistolen anskaffede de 14 tiltalte sig to 7.65 mm. pistoler og en jagtriffel, lyder tiltalen, som alle nægter sig skyldige i.

Gav ordrer fra fængslet
Den ene 7.65 mm. pistol med seks skud blev anskaffet efter ordre fra en 19-årig, der afsoner otte års fængsel for knivdrab i Statsfængslet Østjylland.

Over telefonen arrangerede han, ifølge tiltalen, sammen med to andre at en 17-årig hentede pistolen på Odense Banegård den 14. november sidste år.

Han tog pistolen med i intercitytoget til København, hvor den 17-årige blev anholdt af politiet på Valby Station kl. 21.46.

Næste våben, der blev anskaffet, var en 6,5 mm. jagtriffel med fem skud, som to af de tiltalte, der begge afsonede fængselsstraffe, instruerede fire andre via telefonsamtaler og chat fra fængslet til at hente riflen hos en person, der ikke er identificeret.

Det skete juleaften på Frederiksberg, hvorefter riflen blev skjult under et halvtag hos en 18-årigs forældre i Vanløse. Politiet fandt riflen den 28. december.

Den ene af de formodede bagmænd til riffel-købet afsoner otte års fængsel i Statsfængslet Østjylland for dødsvold mod en 20-årig ved Mørkhøjvej i 2012. Han er bror til den dræbte Suhaib Jaffar i trippel-drabet.

Nye våbenanholdelser efter trippel-drabet

Det fjerde våben, en 7.65 mm. pistol med syv skud blev anskaffet og besiddet den 6. januar i år af tre af de 14 tiltalte, siger anklageskriftet.

En 22-årig overdrog pistolen til en 23-årig, der om aftenen prøveskød våbnet, hvorefter han overdrog pistolen til en anden 22-årig, der blev anholdt med pistolen samme aften.

Retten på Frederiksberg har ved et retsmøde mandag berammet våben-sagen over 11 retsdage mellem den 15. september og den 2. november 2016.

Trippel-drabet: Nu tre våben-sigtelser mod fængslet 22-årig