Tiltalt nægter to overfaldsvoldtægter: 'Hun siger, hun har en fantasi'

En 42-årig mand nægter sig skyldig i to voldtægter med ti års mellemrum. Han hævder, den ene kvinde selv sagde, at hun havde en fantasi og inviterede ham med ind i skoven

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

RETTEN I HELSINGØR (Ekstra Bladet): En 42-årig mand har en ganske anderledes version end anklagemyndigheden om to overfaldsvoldtægter med ti års mellemrum, som han står tiltalt for. Han kendte ingen af de to kvinder på forhånd.

Det var en overfaldsvoldtægt mod en 33-årig kvinde, der var ude og løbe i Hornbæk Plantage 17. maj i år, der førte til anholdelsen af manden.

En undersøgelse af dna fundet på kvinden viste sig at matche dna fundet i en uopklaret sag om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje mod en dengang kun 17-årig pige 27. april 2008 i Søsum omkring klokken 02.30.

Da sagen startede i Retten i Helsingør fredag, nægtede manden sig skyldig i voldtægt, men hævdede, at der var tale om frivillige seksuelle forhold i begge tilfælde.

Han har hidtil nægtet at udtale sig til politiet, så fredag var første gang, han gav sin version.

'Havde fantasi'
Om den 33-årige kvinde forklarede han, at han netop havde afsluttet sit arbejde med at sætte nogle rør og stod og røg en cigaret, da den ukendte kvinde kom hen til ham og sagde, at hun havde en fantasi, og om han ville med ind i skoven.

- Hun viser vej. Og det er hende, der tager initiativet til, hvad der skal ske. Hun tager selv sine bukser og trusser af, forklarede den 42-årige.

Han forklarede desuden, at kvinden blev lidt irriteret over, at han kom for hurtigt. Ifølge ham nåede de ikke at have decideret samleje, men kun oralsex.

Han forklarede, at han efterfølgende tog sit tøj på og gik tilbage til sin bil.

- Hvor er hun henne, spurgte anklager Bente Schnack.

- Det ved jeg ikke. Vi siger bare farvel, og så går jeg, forklarede han.

Tiltaltes forklaring står i skarp kontrast til anklageskriftet, hvor han er tiltalt for at have grebet kvinden bagfra og holdt hende for munden, hvorefter han tvang hende ind i et buskads med ordene, at 'der ville ske noget', eller at 'det ville gå galt', hvis hun ikke gjorde, som han sagde, og udsatte hende for forskellige grove seksuelle krænkelser og vaginal voldtægt.

Kvinden har fortalt politiet,at overfaldsmanden lugtede af jord.

Bor hos forældre
Der er tale om en dansk mand, der har mørkt, kort hår med en skarp sideskilning og er iført en lys skjorte og lyseblå cowboybukser.

Han forklarede i retten, at han er ugift og ikke har børn, men har haft en kenyansk kæreste, der bor i Kenya, siden 2016. Han har adresse hjemme hos sine forældre, tæt på gerningsstedet for den første sag, men forklarede, at han også har boet andre steder, dog uden at have folkeregisteradresse. Han har en kloakmesteruddannelse og arbejdede som rørlægger, da han blev anholdt.

Den nu 42-årige tiltalte var allerede i politiets søgelys i 2008, da en dengang 17-årig pige, ifølge tiltalen, blev udsat for seksuelt overfald i Søsum. Men uden altså at blive tiltalt på det tidspunkt.

Sagen blev anmeldt umiddelbart efter, da pigen løb hjem til sine forældre.

Ifølge tiltaltes forklaring var han på vej hjem til sine forældre efter en privatfest, hvor han mødte en pige, som var halvfuld ligesom ham.

'Blev anderledes'
- Så går vi bare og snakker. Det ene tager det andet, og vi beslutter at være sammen. Vi går ind lige ved siden af stien, forklarede han i retten.

Efterfølgende sagde han, ifølge sin forklaring, til pigen, at 'det var det bedste blowjob, jeg har fået i lang tid', hvorefter hun blev 'lidt underlig'.

Hans forsvarer, Peter Ølholm, ville vide, om han mærkede en ærgrelse fra hende.

- Nej, hun bliver bare lidt anderledes, forklarede den 42-årige tiltalte, der ikke kendte pigen, men muligvis har set hende før.

Det er tiltaltes ret ikke at udtale sig til politiet eller i retten, men på anklagerens spørgsmål om, hvorfor han ikke havde sagt før, at der var tale om frivillig sex, svarede han:

- Fordi det var dommerne i retten, der skulle afgøre sagen og ikke politiet. Jeg har også fået råd fra min advokat om ikke at udtale mig, sagde han.

Politiets supervåben slog til: Tiltalt for to sexoverfald - med ti års mellemrum

De to forurettede kvinder skal herefter afgive forklaring. De har begge ønsket, at det sker for lukkede døre, og uden at tiltalte er til stede.

Der sker derfor ikke mere for åbne døre i sagen i dag.

Man kan læse mere om, hvordan politiet fandt frem til den tiltalte og linket mellem de to sager via deres nye supervåben Polintel her:

Her er politiets nye supervåben: Skal bruges på Emilie-drabet