Tiltalt svend: Lærling skød kammerat i testiklerne og smurte chili på

Lærlingens papfar ville lukke sagen, hvis vi betalte 150.000 kroner, fortæller tiltalt svend i retten

Ekstra Bladets mand i retten fortæller her om sagen
Følg Krimi

RETTEN I KOLDING (Ekstra Bladet): Endnu en svend fortæller nu i Retten i Kolding om de hårdhændede forhold i det firma, hvor fire tiltalte håndværkere skulle have pint og plaget en nu 20-årig lærling.

Svenden fortæller, at han er søn af ejeren af det pågældende firma.

- Jeg havde et godt forhold til lærlingen. Jeg anså ham som min egen lillebror. Det var også på grund af mig, at han fik en læreplads.

Svenden fortæller, at de to var meget fortrolige, og lærlingen kom og fortalte private ting til ham. Der herskede et godt forhold med masser af sjov. Lærlingen kom også privat sammen med svenden.

- Noget var han dygtig til, andre gange snakkede han for meget og havde ikke helt styr på det. Jeg har sagt til ham, at han skulle tænke sig noget bedre om. Men ikke andet, siger svenden i retten.

- I 2017 ringer min far og fortæller, at lærlingen har været i kontakt med sin fagforening og fortalt en masse. Jeg bliver meget chokeret.

De fire håndværkere er tiltalt for blandt andet at have bundet og stukket et kosteskaft op i endetarmen på lærlingen. Det skulle være forgået en byggeplads. Forinden havde lærlingen angiveligt skidt i en pose.

- Han svingede posen med lort i hovedet på mig og grinede, og så løb han væk. Bagefter skete det med videoen, og der var absolut ingenting bagefter. Jeg opfattede det ikke, som om at han blev krænket.

- Han sagde intet til mig bagefter eller dagen efter. Vi havde fortrolige samtaler, hvor han kunne have sagt noget. Vi kørte sammen i firmabilen, og han sagde intet, fortæller den tiltalte svend.

Ville ikke gøre ham ondt
Svenden fortæller, at lærlingen blev udlært i marts 2017 og derefter godt kunne få job i firmaet. Lærlingen virkede dog trykket, og derfor tog svenden ham ind på kontoret til en samtale.

- Jeg kunne aldrig finde på at gøre ham noget ondt. Men vi har pjattet med tagpapbrænderen. Vi har haft et ungt og sjovt miljø. Vi har altid udfordret hinanden. Jeg er selv blevet rullet i isolering, men ikke fået et kosteskaft op bagi. Det er ikke unormalt at gøre sådan noget.

- Jeg er sikker på, lærlingen ville have sagt det, hvis han havde følt sig dårlig behandlet. På et tidspunkt sagde han til mig, at en af de andre svende var lidt sur for tiden. Det var alt. Jeg ville på et hvilket som helst tidspunkt have hjulpet ham, hvis han havde følt sig dårligt behandlet.

Skød kammerat i testiklerne
Svenden fortæller i retten, at lærlingen flere gange lavede sjov, og han også lavede grovere numre med andre.

- En aften ringer lærlingen og bad mig om at komme op til en kammerat, hvor der skulle spises chili. Senere skød lærlingen kammeraten i testiklerne med en softgun. Bagefter kom lærlingen chili på de smertende testikler. Det gjort meget ondt og var groft, og jeg var selv blevet tosset. Men det var hans kammerat, så jeg ville ikke blande mig.

Svenden afviser, at han har været ved at tro på, at lærlingen fik klippet bukserne op og stukket en tømmerblyant op i endetarmen.

Episoden fandt angiveligt sted på værkstedet i Kolding.

- Vi ville have opdaget, hvis der er en der havde skreget op.

Svenden fortæller, at han blev chokeret over anmeldelsen til 3F.

- Lige pludselig kunne det ’købes væk.’ Min far taler med lærlingens papfar, som sagde, at sagen kunne købes væk for 150.000 kroner. Jeg forstår ikke, hvad der sker.

- Jeg foreslog, at vi kunne snakke om det alle sammen. Men papfaderen ville have penge og ville ikke kun snakke.

Svenden fortæller, at han slettede lærlingen på Facebook og kontakten mellem de to ophørte herefter.

Fakta om sagen

Der er fire tiltalte i sagen. Den tidligere chef og tre ansatte i firmaet i Kolding. Alle fire er tiltalt for vold af særlig rå og brutal karakter og mishandling efter paragraf 245, stk. 1 i Straffeloven. Det kan give op til seks års fængsel.

Derudover er den tidligere chef og en af de ansatte tiltalt for at have udsat lærlingen for et andet seksuelt forhold end samleje. Her er der tale om den såkaldte voldtægts-paragraf 216 i Straffeloven. Overtrædelser kan give op til otte års fængsel.

Ifølge anklageskriftet skete forholdene fra marts til september 2016.

Der er tale om flere brutale overfald med kosteskaftet, som fandt sted på byggepladser i Odense og Horsens samt på lageret i Horsens.

I et andet tilfælde blev lærlingen - ifølge anklageskriftet - holdt fast, mens chefen klippede hul i hans bukser og pressede en tømmerblyant op i hans endetarm. Den unge mand måtte efterfølgende trække sine underbukser ud af endetarmen, som blødte og var øm.

De to håndværkere, der alene er tiltalt for overfaldet på byggepladsen i Odense, er ikke danske statsborgere.

Anklagemyndigheden kræver begge mænd udvist af Danmark, hvis retten finder dem skyldige.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+