Tina er på flugt med spædbarn: Lad os være i fred

Politiet har siden 5. juli ledt efter Tina Mørk Ustrup, der efter eget udsagn er rejst ud af landet med sine to børn

Tina Mørk Ustrup er 45 år gammel. Foto: Politifoto
Tina Mørk Ustrup er 45 år gammel. Foto: Politifoto
Følg Krimi

Torsdag 5. juli kl. 18.09 tropper politifolk og repræsentanter for Hjørring Kommune op på Tina Mørk Ustrups bopæl.

Ifølge politiet har kommunen anmodet om deres assistance, da de ønsker at tvangsfjerne det yngste barn, Silke, på fire uger.

Men Tina Mørk Ustrup, Silke og hendes ældste barn Silas på tre år er forsvundet. Hun har forladt landet, forklarer faderen til de to børn, der er på adressen, til politiet.

Politiet efterlyser kvinde og spædbarn

Siden har den 45-årige kvinde været efterlyst af politiet, men nu er der livstegn fra moderen, der efter hendes advokats udsagn lige nu befinder sig i et Vesteuropæisk land.

- Jeg er udrejst af Danmark i torsdags d. 5/7-18. Jeg er udrejst på helt lovlig vis med mine børn, og jeg har intet ulovligt lavet. Er løbet ind i en sagsbehandler ved Hjørring kommune som vil gøre ALT for at ødelægge familier, desværre, skriver Tina Mørk Ustrup bl.a. i et brev stilet til Nordjyllands Politi, der er sendt til Ekstra Bladet.

Enig i flugt
Ekstra Bladet har været i kontakt med børnenes far, der er indforstået med Tina Mørk Ustrups udrejse af Danmark. Lige nu opholder han sig sammen med mor og børn, der har det godt, skriver Tina Mørk Ustrup i brevet.

- Vi har det alle 3 godt, men vi er selvfølgelig rystet over, at en kommune i Danmark har så meget magt, at de må udstille mig og min familie på denne måde (ved at få dem efterlyst, red.). Men igen: Alt er fint ved mig, og vi ønsker faktisk bare at få lov til at være i fred her i udlandet.

'Ikke imponeret' over kommunen
Familien fra Nordjylland frygtede, at kommunen ville tvangsfjerne få uger gamle Silke, efter at de havde været udsat for en 'heksejagt,' som der står i brevet. Derfor besluttede familien, at Tina Mørk Ustrup skulle forlade Danmark.

Og det er ikke første gang, at forældre i Hjørring Kommune ikke ser nogen anden udvej end at flygte med børnene på grund af en dårlig behandling, lyder det fra Tina Mørk Ustrups advokat, Anders Brøndtved, der årligt har omkring 300 sager om anbringelser af børn.

- Jeg kender til en enkelt mor, som pt. opholder sig i Sverige med to børn, mens Hjørring Kommune har anbragt to af hendes andre børn. I Sverige mener man så ikke, at der er nogen bekymring for børnenes trivsel sammen med moderen.

- Man kan sige, at de nordjyske kommuner er ramt af Brønderslev-sagen, og jeg er ikke imponeret over Hjørring Kommunes arbejde i de her sager. Jeg tror, mange advokater vil bekræfte, at man ikke lytter nævneværdigt til borgerne i disse sager, men i stedet hurtigt skrider til tvangsfjernelse i stedet for at støtte forældrene i hjemmet, siger Anders Brøndtved.

Ville fjerne Silke
Hos Hjørring Politi bekræfter man, at man tre gange har været ude på Tina Mørk Ustrups bopæl for at lede efter hende og barnet.

- Den 5. juli får vi en anmodning fra Hjørring Kommune om at assistere dem med et besøg på adressen, da de skal tvangsfjerne et barn. Og der er vi med for at sikre ro og orden. Det er standard procedure. Siden har vi været på adressen to gange uden at finde nogen personer af interesse, siger Søren Pejtersen, vicepolitiinspektør ved Hjørring Politi.

- Så hun er stadig efterlyst internationalt, fordi Hjørring Kommune frygter for barnets ve og vel, og da barnet er så lille, må man gå ud fra, at det er i moderens varetægt, siger Søren Pejtersen.

Ifølge advokat Anders Brøndtved er hverken han eller Tina Mørk Ustrup blevet oplyst, at Hjørring Kommune har besluttet at tvangsfjerne barnet. Derfor mener advokaten ikke, at Hjørring Kommune har nogen hjemmel til en anbringelse, da Tina Mørk Ustrup ikke længere har bopæl her.

Anders Brøndtved forklarer endvidere, at Tina Mørk Ustrup har fået en lejlighed i det pågældende land og allerede har været i kontakt med de lokale myndigheder for at få den fornødne støtte.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Hjørring Kommune, der oplyser, at de på grund af tavshedspligt ved personers private forhold ikke kan udtale sig om den konkrete sag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind