To 17-årige anholdt for kast mod ambulance

Nordjyllands Politi oplyser, at to 17-årige drenge er blevet anholdt og sigtet for at have kastet en genstand mod en ambulance under udrykning

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

To 17-årige drenge fra Aalborg-området er onsdag lidt over middag blevet anholdt og sigtet for at stå bag et kast med en genstand mod en ambulance under udrykning.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var mandag klokken cirka 20.30, at der ifølge ambulancepersonale blev kastet en genstand ned fra en bro over Humlebakken i Aalborg.

Ambulancen kørte udrykning med en patient med hjertestop. En bil ført af en 69-årig kvinde blev også ramt, uden at der dog kom skader på hendes bil.

Ingen kom til skade ved kastet, men ambulancen fik dog en mindre bule.

Den kvindelige bilist fortalte hurtigt til politiet, at hun havde set 3-5 unge mennesker på broen. De kørte muligvis fra stedet på knallerter, fortalte hun. Senere undersøgte politiet området ved broen med hunde. Blandt andet i forsøget på at finde frem til, hvad der var blevet kastet med. Men politiet fandt ikke noget af interesse for efterforskningen.

Erkender æblekast
De to 17-årige har erkendt at være dem, der stod bag episoden. Men de fortæller til politiet, at det var æbler, de kastede med, og ikke med sten.

- Det har vi ikke mulighed for at fastslå med sikkerhed. Vi kan blot konstatere, at der er kastet en genstand mod ambulancen, siger vicepolitiinspektør og leder af efterforskningen Frank Olsen.

Det var tip fra offentligheden, som ledte politiet på sporet af de to 'æblekastere'. Drengene forventes løsladt senere onsdag efter endt afhøring. De er sigtet for at bringe andres liv eller førlighed i fare.

- Så er det op til vores jurister – på grundlag af efterforskningen – at vurdere sagens videre forløb, siger Frank Olsen videre.

Motiv er uklart
Frank Olsen kan ikke fortælle noget om de unges motiv til at ville kaste med æbler. Det viste sig, at der faktisk var fire unge til stede på broen. I første omgang fandt politiet frem til to unge, som senere viste sig ikke at have haft noget med kastet at gøre.

- Men de så det ske. De er vidner og kunne så være med til at lede os frem til de to andre, forklarer Frank Olsen.

De to andre har siden over for politiet fortalt, at deres to - uskyldige - kammerater intet har at gøre med episoden ud over, at de så det ske.

- Vi interesserer os naturligvis som alle andre på at få klarlagt motivet til det her. Og det spørger vi naturligvis drengene om, siger Frank Olsen til Ekstra Bladet.

De fire unge kender ifølge Frank Olsen hinanden fra nogle fælles fritidsinteresser.

På grund af drengenes unge alder er der indkaldt repræsentanter fra de sociale myndigheder, som er med til politiets afhøring af drengene.

Vagtchefen har ikke yderligere oplysninger om identiteten på drengene på nuværende tidspunkt.

Flere sager
Onsdagens anholdelse sker efter et par uger med en række sager fordelt over det meste af landet, hvor tilsyneladende tilfældige bilister har oplevet, at der bliver kastet genstande efter dem fra broer.

Værst gik det til natten til søndag 21. august, hvor en bil blev ramt af en betonflise, der blev kastet fra en bro på Langesøvej mellem afkørslerne Vissenbjerg og Blommenslyst på Vestmotorvejen på Fyn. Flisen ramte bilen så uheldigt, at en 33-årig tysk småbarnsmor blev dræbt, mens hendes mand blev alvorligt kvæstet.

Mor blev dræbt af sten fra bro: Nu er faren i bedring

Gerningsmanden til det kast er endnu ikke blevet fundet.

Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.