To anholdt for røveri: Skoleelev angrebet med spark

En sigtet 21-årig mand blev lørdag afhørt i grov sag om vold og røveri mod en vilkårlig 17-årig mand i regionalbus

Den 17-årige forurettede i røveri-sagen blev efter eget udsagn overfaldet og bestjålet, mens han sad i en regionalbus her på Helsinge Station. Arkivfoto: Allan Andersen
Den 17-årige forurettede i røveri-sagen blev efter eget udsagn overfaldet og bestjålet, mens han sad i en regionalbus her på Helsinge Station. Arkivfoto: Allan Andersen
Følg Krimi

En grov røverisag med en 17-årig skoleelev i offerrollen er i Bededagsferien blevet oprullet ved flere grundlovsforhør bag lukkede døre i Retten i Hillerød.

Sagens kerne er ifølge Michael Qvist, senioranklager i Nordsjællands Politi, at teenageren mandag sad i en regionalbus klar til afgang mod Helsingør ved Helsinge Station.

- Den unge mand anmeldte, at tre personer havde angrebet ham for slag og spark, og at de rev et armbåndsur og en hue fra ham. Han kendte dem ikke i forvejen, forklarer senioranklageren.

Ekstra Bladet erfarer, at der var flere personer til stede i bussen, og at ingen greb ind, da overfaldet udspillede sig.

En 17-årig syrisk statsborger blev torsdag anholdt og sigtet i sagen, og han afgav fredag forklaring. Det endte med, at han blev varetægtsfængslet i to uger på en begrundet mistanke om at være skyldig.

Tredje mand i kikkerten
Her til formiddag blev en 21-årig mand, der er sigtet for samme forbrydelse, så også varetægtsfængslet i sagen.

Nordsjællands Politi har desuden nok en yngre mand i kikkerten. Den eftersøgte teenagerer ikke af dansk oprindelse. Politiet er ifølge Michael Qvist bekendt med hans identitet, men i hans tilfælde er det endnu ikke lykkedes at skride til anholdelse.

Dommeren har hidtil lukket dørene i Retten i Hillerød. Det sker for at forhindre, at den eller de personer, der er på fri fod i sagen, i modsat fald riskerer at tage farve af, hvad der kommer frem under afhøringerne.

Nordsjællands Politi ligger ifølge Michael Qvist inde med en overvågningsvideo af forløbet i regionalbussen.

Den varetægtsfængslede syrer i sagen risikerer at blive udvist af Danmark, hvis der rejses tiltale mod ham og han ender med at blive kendt skyldig i retten.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind