To anholdt for vildt rambuktyveri

Fyns Politi har anholdt to formodede gerningsmænd for rambuktyveriet mod Danske Bank i Ringe natten til tirsdag

Øjenvidnet Jack Gyhe fortæller her, hvordan han oplevede rambuktyveriet fra førsteparket.

Rambuktyve udførte natten til tirsdag et usædvanligt frækt tyveri mod Danske Bank, hvor de kørte en gummiged gennem facaden på Danske Bank i Ringe på Fyn.

Tirsdag eftermiddag har politiet anholdt to formodede gerningsmænd, der er blevet sigtet for tyveriet.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Krimi Bank ved at styrte sammen efter vildt rambuk-tyveri

Politiet har dog ikke yderligere kommentarer for nuværende.

- Vi holder kortene helt tæt ind til kroppen af hensyn til efterforskningen. Men der var begyndt at slippe ting ud, så derfor sendte vi en kort pressemeddelelse ud, siger vagtchef Steen Nyland, der altså ikke ønsker at sige noget om, hvem de anholdte er, og under hvilke omstændigheder de blev anholdt.

11 måtte evakueres
Efter tyveriet var banken så medtaget, at bygningen var ved at styrte sammen.

- Vi har måttet evakuere elleve personer, indtil vi har fået undersøgt nærmere, hvor alvorligt beskadiget bygningen er. De bor enten på hotel eller hos noget familie, sagde vagtchef Hans Frederiksen til Ekstra Bladet tirsdag morgen.

Krimi Vidne filmede rambuktyveri: De var pisse ligeglade

Krimi Sherif Pind på plads efter rambuk-tyveri

Gummigeden blev kørt gennem facaden i Danske Bank og med skovlen blev hæveautomaten læsset på en trailer tilkoblet en sølvgrå personbil, oplyste Fyns Politi i en pressemeddelelse.

'Pisseligeglade'
Flere vidner overværede det iskolde tyveri. En af dem var Jack Kyhe, der opfangede situationen på sin mobiltelefon, mens han sad til julefrokost på en cafe over for.

- De kører igennem hele pisset. De er jo pisse ligeglade, mand, lyder det på videoen, hvor man ser gummigeden ramponerer facaden på banken, mens den trækker hæveautomaten ud til lyden af alarmer.
 
Foto: Ole Frederiksen Krimi Rambuk-gangsterne: Sprøjtede overvågnings-kameraer til Krimi Vidne til Rambuk-raid: Det kunne være gået helt galt

Foto: Ole Frederiksen Krimi Rambuk-gangsterne: Sprøjtede overvågnings-kameraer til

Ifølge Jack Kyhe var de tre tyve hensynsløse og målrettet. Inden de ramponerede bankens facade, måtte de vende den store rambuk i den smalle butiksgade. En manøvre, der satte Jack Kyhe og hans kammeraters liv fare.

Måtte springe for livet
- Pludselig ser vi, at gummigeden bakker i mod os. Vi når at tænke, at den nok skal stoppe, men det gjorde den altså ikke, fortæller Jack Kyhe, der måtte springe for livet, da rambukken bakkede ind i glasfacaden på den café over for Danske Bank i Algade, som Kyhe og hans kammerater sad bag.

- Vi måtte springe flere meter for ikke at blive ramt af glasskår og beton, fortæller Jack Kyhe.
Et andet vidne, Jeppe Valentin, fortalte tidligere tirsdag til Ekstra Bladet, at rambuktyvene havde sprayet overvågnings-kameraerne ti, inden de udførte deres iskolde dåd.

Efter tyveriet havde de strøet partisan-søm ud, så efterfølgende politi-patruljer ville punktere. Dette var politiet dog forberedte på.

Sådan ser der ud dagen derpå (Video: Ole Frederiksen)

1 af 4 Foto: Kathrine Nørgaard Svendsen
2 af 4 
3 af 4 Danske Bank, som den så ud før angrebet med gummigeden. Mail friske fotos til os, hvis du har nogle. (Arkiv-foto: Google Maps )
4 af 4 Billeder af de omfattende ødelæggelser