To anholdt: Solgte stjålet designertøj på loppemarked

Der sad stadig prismærker på tøjet, som blev solgt fra en bod på Gentofte Loppemarked

I dommervagten hævdede den ene sigtede, at han købte designertøj og smykker for 30 kr. stykket på et andet loppemarked for at sælge det på Gentofte Loppemarked.
(Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto)
I dommervagten hævdede den ene sigtede, at han købte designertøj og smykker for 30 kr. stykket på et andet loppemarked for at sælge det på Gentofte Loppemarked. (Foto: Mikkel Berg Pedersen/Polfoto)

Natten til fredag blev butikken Pre-Loved på Nørrebro i København, der sælger brugt designertøj og smykker i den dyre pris-skala, plyndret ved et indbrud.

Søndag morgen stod to yngre mænd og solgte tøjet på Gentofte Loppemarked på Bregnegårdsvej i Charlottenlund.

Men en af Pre-Loved´s kunder havde læst om indbruddet på butikkens profil på Instagram, og hun kunne genkende tøjet på loppe-boden, hvor der stadig sad prismærker på noget af tøjet.

Kunden ringede til Nordsjællands politi og klokken 10.41 blev de to loppe-sælgere anholdt.

Fængslet for tyveri eller hæleri
I dag blev de to mænd på 32 og 23 år, der begge er af anden etnisk oprindelse, varetægtsfængslet i 24 dage, sigtet for tyveri eller hæleri af tøj og smykker for mindst 150.000 kr.

De nægtede sig skyldige og forklarede, at tøjet og smykkerne var købt dagen før på et andet loppemarked, Dragør Kræmmermarked, for 10-15.000 kr.

Indbruddet i Pre-Loved skete mellem den 4. juni klokken 18 og 5. juni klokken 11.30.

Nyprisen for de stjålne varer var cirka 500.000 kr., men udsalgsprisen i genbrugsforretningen cirka 150.000 kr. Butikken oplyser på sin Instagram-profil, at der blev stjålet tasker, sko, tøj og tilbehør, men også butikkens papirer, regninger, kasseopgørelser og lister over hvilke kunder, der havde indleveret tøj i kommission til salg.

Pre-Loved ønsker ikke selv at kommentere sagen, siger den ene af indehaverne til Ekstra Bladet.

Fik det for 30 kr. stykket
Den 32-årige anholdte forklarede i dommervagten, at det var rigtigt, at han og den 23-årige var sammen på loppemarkedet i Charlottenlund, hvor de solgte tøj og smykker. De havde købt det dagen før på loppemarked i Dragør og noget herretøj på et loppemarked i sidste uge:

- Jeg købte for 15.000 kr. og sælgeren havde meget mere. Jeg fik det hele til 30 kr. stykket og valgte selv, hvad jeg ville købe. Jeg regnede med, at jeg kunne tjene på det, forklarede den 32-årige.

Han er tidligere dømt for hæleri, men havde ikke undret sig over priserne: - Det var jo brugte ting, sagde han i dommervagten.

Anklager Tomas Hugger oplyste i retten, at der på bare et enkelt stykke tøj sad et prismærke på 2200 kr.

Hans 23-årige makker afviste, at han havde været med til at købe tøjet, som den 32-årige forklarede. - Jeg var kun med, og det var ham, der solgte, sagde den 23-årige i dommervagten.

Hvem har købt?
Politiets centrale efterforskningsleder Henrik Vedel oplyser, at politiet beslaglagde en større mængde tyvekoster i de to anholdte bil og at tøjet nu er udleveret til ejerne igen.

De to anholdte nåede kun at sælge tyvekosterne i et par timer fra loppemarkedet åbnede og til anholdelsen kl. 10.41.

- Der skal nok være nogen, der har købt på loppemarkedet, men vi ved ikke hvor mange, siger Henrik Vedel.