To brødre skuddræbt i København inden for fire år

To gange på fire år har et forældrepar i København mistet en søn, der blev likvideret i bandeopgør på gaden

Følg Krimi

Københavns Politi bekræfter nu, at en 18-årig mand, der 18. december sidste år blev dræbt af skud i en bil på Frederikssundsvej i Husum, var lillebror til en mand, der fire år tidligere på tilsvarende vis mistede livet ved en likvidering på åben gade i København.

- De er opvokset i nærområdet omkring Husum og havde begge klare relationer til den bandegruppering, som vi kender som Brothas and Soldiers i Husum, siger politikommissær Lars Feldt-Rasmussen fra Københavns Politi til Ritzau.

- Det er en uheldig familie, må man sige.

Politikommissæren understreger, at politiet ikke har noget grundlag for at kunne kæde de to drab sammen.

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt i efterforskningen sige, at der overhovedet er nogen sammenhæng. Men derfor er det selvfølgelig vildt alligevel, siger han.

Begge drab er uopklarede.

Den ældste af de to brødre blev i 2011 likvideret på vejen Gadelandet tæt ved Tingbjerg i en alder af 19 år.

Det skete, da en mand bevæbnet med et automatvåben steg ud af en sort Audi A6 og affyrede mindst 25 skud mod den 19-årige mand og tre andre. To af dem blev såret.

I drabssagen fra 18. december sidste år efterlyser politiet vidner, der befandt sig på eller omkring gerningsstedet samt vidner, der siden drabet kan have overhørt samtaler om drabet.

Den 18-årige havde to kammerater på 16 og 18 år med sig i bilen, da han i en sølvgrå Nissan Primera klokken cirka 19.30 svingede ud på Frederikssundsvej fra en Shell-tankstation.

To personbiler satte efter bilen med de tre kammerater, og fra en af bilerne blev der skudt flere gange mod den 18-årige fører af bilen.

Han blev blandt andet ramt af et dødeligt skud i hovedet og mistede bevidstheden, hvilket medførte, at bilen med de tre tørnede ind i et vejtræ.

De to kammerater har ikke hjulpet politiet afgørende videre i opklaringen, siger Lars Feldt-Rasmussen.

- Medlemmerne af banderne er traditionelt set ikke interesseret i at arbejde sammen med politiet. Selv om de måske ved, hvem der er gerningsmænd til forskellige episoder, så holder de det for sig selv og klarer det internt og har måske så et hævnmotiv over for de pågældende.

- Det er ikke noget, man deler med politiet og de offentlige myndigheder, siger han.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind