Annonce:
Annonce:

To Brothas-folk risikerer dobbelt op på straffen for bande-skyderi

Bandepakke 3 er igen i brug efter skyderi mod LTF'er. To Brothas-medlemmer risikerer hårde straffe

Der blev affyret otte skud på 24 meters afstand i Rovsingsgade, hvor en LTF´er blev ramt af et skud. Foto: Mogens Flindt
Der blev affyret otte skud på 24 meters afstand i Rovsingsgade, hvor en LTF´er blev ramt af et skud. Foto: Mogens Flindt
Annonce:
Følg Krimi

En af sommerens talrige skudepisoder mellem banderne LTF og Brothas skal nu udløse hårde straffe til to Brothas-medlemmer, mener Københavns Politi.

En 27-årig og en 30-årig, der er i familie, er netop blevet tiltalt for drabsforsøg på en LTF-relateret person, der blev skudt i Rovsingsgade på ydre Østerbro den 25. juli.

Politiet har rejst tiltale efter den særlige ’bandeparagraf’, hvor straffen kan fordobles, når drabsforsøget er begået under en konflikt mellem bander. 

Drabsforsøg straffes normalt med cirka seks år fængsel, men anklagemyndigheden lægger op til, at de to Brothas-medlemmer skal have en væsentligt hårdere straf.

LTF-relateret skudt: Gerningsmand knælede ned og skød

Annonce:

Senioranklager Line Steffensen siger til Ekstra Bladet, at i det omfang politiet kan løfte bevisbyrden for, at en forbrydelse er sket som led i en konflikt mellem grupperinger, så vil anklagemyndigheden påstå forhøjelse af den normale straf.

Anklageren vil dog ikke komme ind på, hvilken strafpåstand hun vil komme med, når drabsforsøget kommer for retten i juni og juli næste år.

Det var som en film
Ifølge tiltalen kom de to Brothas-folk kørende i en sort Mercedes i Rovsingsgade ved 18-tiden. Den 30-årige var fører af bilen, og den 27-årige stod ud af bilen og affyrede cirka otte skud mod den 26-årige LTF´er.

Vidner forklarede dengang, at det virkede som en film, da pistolmanden knælede ned, sigtede og skød.

Skuddene faldt på hele 24 meters afstand, og det forklarer måske, at offeret overlevede. Han blev ramt af et enkelt skud, der gik gennem begge baller og ramte hans venstre lår.

De to Brothas-folk flygtede, men blev anholdt fem minutter efter i Mjølnerparken i den Mercedes, som var set på gerningsstedet.

Annonce:

Politiets teori var, at skyderiet var en ’bytter’ for et skyderi i Mjølnerparken den 20. juli, hvor to personer på en motorcykel affyrede tre-fem skud mod en gruppe unge i Mjølnerparken uden at ramme.

Kræver hårde straffe til ni bandefolk: 'Puljevåben' lå klar til nyt skyderi

Det er 'Bandepakke 3', der blev vedtaget i marts sidste år, som politiet nu forsøger at bruge fuldt ud mod banderne. En af pakkens elementer er, at straffen for en række forbrydelser kan fordobles, hvis de begås som led i en konflikt.

Forleden brugte politiet også bandepakken mod ni medlemmer af LTF, der er tiltalt for besiddelse af en maskinpistol med tre magasiner med skarpe skud og en skarpladt pistol.

LTF´erne er tiltalt ved et nævningeting, fordi anklagemyndigheden kræver dem idømt over fire års fængsel for de to skydevåben, der skulle bruges under konflikten med Brothas som 'pulje-våben' for LTF.

Bandepakken satte straffen for våbenbesiddelse op til otte års fængsel med to år i mindste-straf, men oven i det kan straffen fordobles, når det er tale om 'bandevåben'.

De to skydevåben, en Scorpion maskinpistol og en Browning pistol, blev fundet i et grønt område i Rovsingsgade den 17. august, knapt et måned efter drabsforsøget på en LTF´er i gaden. De ni LTF´ere, der sidder fængslet, nægter sig skyldige.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EKSTRA BLADET+

Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: