To døde i København: Så få dage om året er politiet på vandet

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, hvor mange gange politiet patruljerede på vandet i København. Der er sket et stort fald fra 2012-2016

Ekstra Bladet giver dig her en gennemgang af ulykken, der fandt sted 6. maj sidste år (Foto: Kenneth Meyer, Mathias Øgendal, Læservideo. Grafik: Frans Wej Petersen, 3D grafik: Mikkel Lund. Redigering: Kristian Hansen)
Følg Krimi

Lørdag 6. maj omkom to amerikanske kvinder, da de var ude at sejle i en lejet båd i Københavns Havn. Kvinderne tøffede sammen med flere andre rundt i den lille båd, da en mand på vandscooter pludselig mistede kontrollen over fartøjet og bragede ind i siden på kvindernes båd.

I dagene efter ulykken fik politiet megen kritik for ikke at have fanget vandscooterne - som slet ikke må opholde sig i havnen - inden ulykken skete.

Derfor søgte Ekstra Bladet også aktindsigt i, hvor ofte politiet patruljerer på vandet, og den anmodning er netop blevet imødeset.

Og det viser sig, at antallet af politiets patruljeringer er faldet markant, hvis man ser på forskellen mellem 2012 og 2016.

Aktindsigten viser således, at politiet patruljerede 49 gange på vandet i 2012, mens det tal var nede på 34 sidste år.

Det er et fald på 30,6 procent.

I år har politiet pr. 12. juni været 20 gange på vandet.

Tilpasset vejret
Københavns Politi skriver ligeledes i aktindsigten, at patruljeringerne planlægges for hele sommeren, men at:

- sejladsen prioriteres på dage med godt vejr, sol og let vind, hvor der er basis for mange brugere af havnen og havneområdet, står der i indsigten.

Derudover planlægger Københavns Politi deres indsatser efter, hvornår der for eksempel er arrangementer, som giver anledning til øget politiopmærksomhed.

- Det bemærkes, at Københavns Politi som følge af den stigende brug af havnen til rekreative formål har planlagt at øge havneindsatsen i 2017 med 50 procent i forhold til 2016.

Det vil sige, at der også vil være flere patruljeringer end i rekordåret for de sidste fem år: 2012.

Har købt ny båd
Ekstra Bladet har modtaget svar på aktindsigten tirsdag, men mandag udsendte Københavns Politi en pressemeddelelse om, at de har anskaffet en ny båd, der skal bruges til indsatser i havnen.

Den nye båd er lejet, og 'vil gøre indsatsen mere fleksibel og i nogen grad uafhængig af assistance fra andre myndigheder'.

Båden bliver taget i brug tirsdag klokken 12.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.