To døde i narkorus: Kammerater fandt livløse teenagere

Politikommissær vurderer, at 17-årig studerende og et år ældre ven er sovet stille ind i en lejlighed i Herning, og at de ikke døde som følge af en kriminel handling

Følg Krimi

Herning Politi opfatter det i første omgang som usandsynligt, at to helt unge kammeraters død i en lejlighed i Olufsgade i det centrale Herning torsdag aften kan være resultatet af en kriminel handling.

- De har ikke umiddelbart lidt fysisk overlast, så intet tyder på, at de har været udsat for angreb. Det er der heller ikke tegn på i lejligheden, siger politikommissær Henning Præstegaard.

Se mere video localeyes.dk

Det er efterforskernes vurdering, at de to helt unge mænd havde indtaget en overdosis af euforiserende stoffer og derefter med Henning Præstegaards ord 'stille og roligt er sovet ind'.

- Det er så ulykkeligt, som det kan blive, siger politikommissæren.

Krøb ind gennem vindue
Den 17-årige studerende og hans et år ældre ven blev fundet dybt bevidstløse af nogle kammerater, som kort efter - klokken 21.36 - slog alarm til Herning Politi.

- Kammeraterne kunne ikke komme ind i lejligheden. Men de opdagede, at et vindue stod på klem, og kravlede ind. Her fandt de så de to mænd bevidstløse, siger Henning Præstegaard, som oplyser, at der ikke var mulighed for at redde de to mænds liv.

De to unge mænd blev fundet livløse i lejligheden bag den her dør i Olufsgade i Herning. Foto: Presse.fotos.dk
De to unge mænd blev fundet livløse i lejligheden bag den her dør i Olufsgade i Herning. Foto: Presse.fotos.dk

Politiet fandt 'narkorelateret udstyr' i lejligheden, og det bestyrker mistanken om, at dødsfaldene er resultatet af et misbrug.

- Der var tale om nogle kanyler, som kan bruges til narkotikamisbrug. Men om de har været anvendt i den her forbindelse, ved vi ikke, siger Henning Præstegaard.

Indpakninger til medicin

- Det vil vi naturligvis undersøge nærmere. Lige nu er vi åbne for alle muligheder. De kan have taget indsprøjtninger, sniffet stoffer eller taget piller - det eneste, vi indtil videre kan udelukke, er lightergas, siger Henning Præstegaard.

Han fortæller, at der også blev fundet indpakninger til medicin, men om midlerne var ordinerede eller skaffet ulovligt, ved efterforskerne endnu ikke

Politikommissæren bekræfter, at der vil blive foretaget en obduktion af ligene mandag, og at resultatet af den vil foreligge i løbet af en måned.

De nærmeste familier er underrettet om dødsfaldene.

Kendt i misbrugsmiljø

Den nu afdøde 17-årige midtjyde var for nylig flyttet ind i lejligheden i Olufsgade, og den lidt ældre arbejdsløse kammerat var på besøg. De havde været gode venner et stykke tid.

Det bekræfter politikommissær Henning Præstegaard.

- Den 17-årige har haft nogle problemer, som kommunen forsøgte at hjælpe ham igennem. Det havde ikke noget med stofmisbrug at gøre, siger han og fortæller, at de to mænd var ustraffede

- Men jeg ved, at vores flex-gruppe (gadebetjente i nærmiljøet, red.) er stødt på den ældste af drengene i det lokale misbrugsmiljø, siger han.

Centerchef: Dybt tragisk
Grethe Wilmoes, leder af kommunens Center for Børn og Forebyggelse, bekræfter overfor Ekstra Bladet, at den yngste af de to nu afdøde, for nylig blev tilbudt at bo til leje i lejligheden i Olufsgade.

- Mere om sagen og om den pågældende unge mand kan jeg ikke fortælle. Det, der er sket, er selvfølgelig dybt tragisk. Nu vender vi hver en sten, og senere udarbejder vi en større redegørelse, siger Grethe Wilmoes.

Hun bekræfter dog, at lejlighedens beboer op til sin død var under uddannelse. De to mænd har begge rødder i Herning.

To teenagere fundet døde i lejlighed

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+