To dræbt i belgisk aktion mod terrorister

Ifølge politiets efterforskning var gruppen tæt på at udføre et terrorangreb i Belgien

Denne video blev lagt på nettet torsdag aften. Videoen viser, at der er personer inde i bygningen på optagelserne. Klik på 'Næste' for at se video fra området, hvor aktionen foregik

To formodede terrorister er torsdag blevet dræbt under en terrorbekæmpelses-aktion nær banegården i Verviers, der ligger i det østlige Belgien. Herudover er en person blevet arresteret.

Det bekræfter belgisk politi på et pressemøde.

Det er en længerevarende efterforskning, der har ført til, at man er blevet opmærksom på flere belgiske personer, der er vendt hjem fra Syrien, oplyser politiet samtidig.

Politiet efter antiterroraktion i Verviers i Belgien. (Foto: Scanpix)
Politiet efter antiterroraktion i Verviers i Belgien. (Foto: Scanpix)
 

Under efterforskningen opdagede politiet, at en gruppe personer havde planer om snart at udføre et terrorangreb i Belgien, hvilket fik politiet til i dag at angribe lejligheden omkring klokken 17.45.

Da politiet trængte ind i lejligheden, blev de beskudt af flere personer med automatvåben. Skudvekslingen varede flere minutter, indtil to mistænkte blev dræbt og en tredje anholdt. 

Ingen politifolk kom noget til, lyder det endvidere.

På pressemødet oplyste politiet samtidig, at i alt 10 antiterroraktioner har været igangsat i byerne Verviers og Bruxelles torsdag.

Tv-stationen VTM Nieuws rapporterer, at torsdagens indsats er del af en koordineret antiterroraktion i syv lande, heriblandt Yemen.

Det er ikke klart, om der også er anholdelser andre steder, eller om den koordinerede aktion snarere henviser til det bredere samarbejde, der allerede er i gang mellem flere lande som følge af sidste uges terroranslag i Paris.

I forbindelse med aktionen har myndighederne hævet deres beredskab i dele af Belgien til næsthøjeste niveau.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke komme med yderligere oplysninger, men der vil igen fredag blive afholdt et pressemøde.

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Flere eksplosioner
En unavngiven politikilde har tidligere sagt til avisen Le Meuse, at aktionen har betydet, at Belgien har 'undgået en Charlie Hebdo'.

Aktionen kommer bare få dage efter, at 17 mennesker mistede livet i Paris. 12 personer blev dræbt, da brødreparret Said og Cherif Kouachi tvang sig adgang til satiremagasinet Charlie Hebdo og med kalashnikov-rifler affyrede adskillige skud.

Dagen efter blev en politibetjent dræbt på åben gade, og denne gerningsmand, Amedy Coulibaby, tog fredag livet af fire personer, da et gidseldrama udspillede sig i Paris. Alle tre terrorister blev dræbt af de franske sikkerhedstyrker.

Tidligere har belgiske anklagere oplyst, at en belgisk mand, som mistænkes for at have leveret våben til Amedy Coulibaby, er blevet tilbageholdt.

Mindst 300 belgiere er ifølge myndighederne rejst til Syrien, og dermed er Belgien det europæiske land, hvorfra flest er rejst til Syrien målt på befolkningstallet.