Annonce:
Annonce:

To drenge indrømmer: Vi kylede sten på forbikørende IC3-tog

To ruder knustes i IC3-tog, som kørte forbi Langeskov på Fyn

To drenge har kastet sten efter forbikørende IC3-tog på Fyn. Foto: DSB
To drenge har kastet sten efter forbikørende IC3-tog på Fyn. Foto: DSB
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Fyns Politi har fundet frem til to mindreårige drenge, som har indrømmet, at de sent lørdag aften havde gang i en vild og åndssvag leg, hvor de begge kylede sten efter IC3-tog.

Det oplyser vagtchef Thomas Bentsen over for Fyens.dk.

- Vi fik et tip i går aftes og var forbi og snakke med dem her til formiddag. De erkender, at de har kastet sten på togene, siger Thomas Bentsen til Fyens.dk.

De to drenge opholdt sig tæt på jernbane-tracéet ved Langeskov Station ved 20-tiden. I flere tilfælde kastede de sten mod tog, som kørte forbi. I to tilfælde blev vinduer i IC3-toge knust, mens togene kørte forbi stedet i rasende fart.

Ifølge Fyens-dk sad der bag vinduerne en del forskrækkede passagerer, som dog tilsyneladende ikke er blevet ramt.

Annonce:

Forældre risikerer regning
Fordi drengene er under den kriminelle lavalder, kan de ikke straffes. Men der kan ifølge Fyns Politi blive tale om, at DSB rejser erstatningskrav mod drengenes forældre, så de ødelagte dele kan blive erstattet.

I DSB er man bekendt med sagen om de to fynske stenkastere, og derfor skal det nu vurderes, om der kan køres en erstatningssag mod de to drenge.

- Vores jurister kigger på sagen i morgen, og så vil der blive taget en beslutning om, hvorvidt vi skal rette et erstatningskrav mod synderne. Lige nu og her er der derfor ikke truffet en beslutning endnu, siger Morten Tjerrild, der arbejder ved DSB Presse, til Fyens.dk.

Der har tidligere været erstatningssager, hvor det har kunnet bevises, at ballademagere eksempelvis har skrevet med graffiti på tog. I dette tilfælde er skaderne på de omtalte tog ifølge Tjerrild ikke nær så omfattende.

- De to tog har fået smadret en rude hver, men ruderne på togene har flere lag, og i dette her tilfælde er det kun det yderste lag, der er blevet ødelagt, siger Tjerrild.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: