To fædre kræves udvist for voldtægter af deres døtre

I to forskellige sager blev mindreårige piger, ifølge tiltalerne, voldtaget af deres stedfar og adoptivfar

Retten i Holbæk skal afgøre den ene af de to sager, hvor fædre er tiltalt for voldtægter af mindreårige piger. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Retten i Holbæk skal afgøre den ene af de to sager, hvor fædre er tiltalt for voldtægter af mindreårige piger. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Hårde fængselsstraffe og udvisning af Danmark er anklagemyndighedens krav, når to forskellige retssager indledes i den kommende uge ved retterne i Glostrup og Holbæk mod en stedfar og en adoptivfar.

Mændene på 44 og 39 år har ifølge tiltalerne udsat deres mindreårige døtre for kontinuerlige voldtægter og andre grove seksuelle overgreb.

En 44-årig udenlandsk stedfar, der nægter sig skyldig, er mandag tiltalt ved retten i Glostrup for kontinuerligt og adskillige gange at have voldtaget sin steddatter gennem en periode på seks år fra pigen var under 12 år gammel.

Der var, ifølge tiltalen, både tale om samlejer og andre seksuelle forhold, der blev gennemført under trusler om vold, ved fastholdelse og ved at han udnyttede sin fysiske eller psykiske overlegenhed.

Anklageskriftet beskriver, hvordan pigen forsøgte at undslippe ved at gøre modstand, skubbe stedfaderen væk, vride sig løs og skrige.

Hun truede også med at fortælle om overgrebene til sine brødre, hvis stedfaderen ikke lod hende være.

Voldtaget fire gange om ugen
Den anden retssag starter torsdag ved retten i Holbæk, hvor en 39-årig udenlandsk adoptivfar fra Odsherred er tiltalt for jævnlige og systematiske voldtægter mod sin plejedatter og senere adoptivdatter, som i dag er 14 år gammel.

Voldtægterne skete gennem en periode på cirka 15 måneder indtil marts sidste år, hvor den 39-årige blev anholdt og fængslet.

Ifølge tiltalen blev pigen voldtaget op til fire gange om ugen af sin far, der holdt adoptivdatteren fast og brugte sin fysiske overlegenhed til at tvinge hende til samleje, selv om hun gjorde modstand og sagde 'nej' og 'slip mig' eller lignende.

Retten i Holbæk har afsat tre dage til retssagen, hvor dommen ventes den 25. januar.