To fængslet i rekordstor dopingsag

I alt syv personer er nu sigtet for at have planer om at sælge tre millioner enheder doping

Se dopingfangsten her (Video: localeyes.dk)

To mænd på 30 og 33 år er onsdag blevet varetægtsfængslet i Danmarkshistoriens største dopingsag. I forvejen sidder to mænd fængslet i sagen.

De to mænd blev anholdt sammen med tre andre - to mænd og en kvinde - som også er sigtet i sagen. Ifølge sigtelsen har de fem personer medvirket til at fremstille, importere og forsøgt salg af mindst 3.000.000 enheder doping i perioden fra februar 2013 til nu.

Se mere video på localeyes.dk

Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto) Krimi Danske doping-konger solgte til hele verden

Fængslingen af de to mænd kommer efter, at Københavns Politi tirsdag gennemførte ransagninger på otte adresser i hovedstaden og anholdt de fem personer. De øvrige to, der allerede sidder fængslet, blev anholdt tilbage i marts.

I den forbindelse oplyste politiet, at stofferne vejede over et ton.

Her er et billede fra en af de maskine, der blev brugt til at fremstille dopingen. (Foto: Københavns Politi) Krimi Danmarkshistoriens største dopingfangst: Sådan blev de fældet

- Det er en meget stor sag. De tre millioner enheder er det, som de havde planer om at sælge. Nu skal vi forsøge at finde ud af, hvor meget de har solgt, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen til Ritzau.

Seks af de sigtede er mellem 25-33 år, mens den sidste er 40 år. Og det slutter formentlig ikke der. Politiet forventer flere anholdelser, fremgår det af sigtelsen i sagen, hvor der er anført 'flere p.t. ukendte gerningsmænd'.

Krimi 26-årig fængslet for omfattende dopingsalg i Østjylland

Ifølge Ritzau er den historisk store sag er en direkte konsekvens af, at Folketinget i begyndelsen af 2014 hævede strafferammen for doping fra to til seks år. Med den højere strafferamme fik politiet mulighed for blandt andet at aflytte telefoner i efterforskningen.

- Det har givet os en ny værktøjskasse, og det er kun takket være den, at vi har kunnet løfte den her sag, siger Steffen Thaaning Steffensen.