To fik livstid i sag om drab på radiovært

To unge mænd er i dag blevet dømt i sagen om drabet på radioværten Nedim Yasar

Retten sagde tirsdag eftermiddag dom i sagen - hør mere her. Producer: Lasse Brøndal
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG: Tidligere i dag blev to unge mænd kendt skyldige i drabet på radioværten Nedim Yasar, der tidligere var bandekriminel.

Retten har nu afsagt dommen i sagen, og den lyder på livstid til  både den 25-årige satudrahrocker Alexander Findanis og hans barndomskammerat, den 26-årige Martin Binni Svanberg.

De tiltalte har sagen igennem nægtet sig skyldige. Begge har på stedet anket dommen til landsretten.

Det er rettens opfattelse, at de begge er skyldige i drabet, men at Alexander Findanis var skytten, der dræbte Nedim Yasar, mens Martin Bini Svanberg holdt klar i en flugtbil tæt på Hejrevej i København NV 19. november 2018.

Læs Ekstra Bladets livedækning fra dagens retsmøde her (artiklen fortsætter under livesporet):

Retsformanden har i forbindelse med domsafsigelsen udtalt, at der er tale om et enigt nævningeting.

- Når der straffes for drab og for anvendelse af skydevåben, så skal der anvendes en straf der er over de 12 år. Så skal man straffes særskilt af anvendelse af skydevåbnet.

- Når man så også er inde over §81b, så ender man på et niveau der er inden for livstid, siger retsformanden.

Der hørtes suk fra tilhørerpladserne, da dommen blev læst op.

To kendt skyldige i sag om drab på radiovært

Mens Aelxander Findanis sad med armene over kors og kiggede stift frem for sig, sad Martin Binni Svanberg mere foroverbøjet med hænderne i skødet.

På tilhørerpladserne blev der taget nogle dybe indåndinger. Det er tydeligt, at dommen gør indtryk.

Sådan skriver Retten på Frederiksberg:

I forbindelse med dommen har Retten på Frederiksberg udsendt følgende resume på deres hjemmeside:

'Et enigt nævningeting ved Retten på Frederiksberg har den 25. februar 2020 afsagt dom i en sag, hvor to mænd på 25 og 26 år blandt andet var tiltalt for at have dræbt en radiovært på Hejrevej i København.  

Retten fandt de to mænd skyldige i drab efter straffelovens § 237 begået i forening, idet retten fandt det bevist, at de to mænd om aftenen den 19. november 2018 sammen ankom i bil til området omkring Hejrevej, at den 25-årige herefter forlod bilen for på kort afstand at affyre flere skud mod radioværten, mens den 26-årige ventede i bilen, og at de sammen forlod stedet. Skudlæsionerne førte til, at radioværten dagen efter døde af sine kvæstelser.

De tiltalte blev ved dommen desuden fundet skyldige i blandt andet overtrædelse af straffelovens § 192 a ved på offentligt tilgængeligt sted at have besiddet den pistol eller revolver, som blev brugt til drabet.

Retten fandt både drabet og besiddelsen af skydevåbnet for omfattet af den særlige bestemmelse i straffelovens § 81 b, hvorefter straffen for en lovovertrædelse begået på offentligt tilgængeligt sted ved brug af skydevåben kan forhøjes med indtil det halve.

Straffen blev på den baggrund fastsat til fængsel på livstid for begge de tiltalte.

De tiltalte havde begge nægtet sig skyldige tiltalen om drab og overtrædelse af straffelovens § 192 a og ankede dommen til frifindelse. '

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind