To fra danskledet minerydderorganisation dræbt i Sydsudan

Over 50 nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt siden borgerkrigen brød ud i Sydsudan for omkring to år siden

Ukendte gerningsmænd i Sydsudan har skudt og dræbt to nødhjælpsarbejdere, som arbejdede for Dansk Flygtningehjælps minerydningsorganisation DDG, skriver nyhedsbureauet AFP, som henviser til oplysninger fra kolleger til de dræbte.

De dræbte var indfødte, som arbejdede i den sydlige Yei-region med at fjerne landminer og ueksploderede bomber.

Over 50 nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt siden borgerkrigen brød ud i landet for omkring to år siden.

- De to sydsudanske statsborgere blev dræbt, da de var på vej til deres arbejde i regionen Yei, oplyser DDG i en udtalelse.

- Deres køretøj blev angrebet, og to medlemmer af minerydder-teamet blev skudt og dræbt. Jeg udtrykker min dybeste medfølelse med vores faldne kollegers familier og hele Sydsudan-teamet, siger DDG-lederen Tammy Hall.

Sydsudan blev en selvstændig nation i 2011. To år senere brød en borgerkrig ud, da præsident Salva Kiir beskyldte sin tidligere vicepræsident Riek Machar for at have planer om at kup.

Det udløste en lavine af gengældelsesaktioner, drab og store konflikter, som har splittet det fattige land. Titusinder er blevet dræbt i konflikten, som omfatter talrige militser, som handler ud fra hævnmotiver eller meget begrænsede lokale hensyn.

Mange sætter stor lid til, at en ny udvikling vil blive sat i gang i næste uge, hvor oprørslederen Machar ventes til hovedstaden Juba i forbindelse med en længe forhalet forhandlingsproces, som skal bringe kampene til en afslutning.

/ritzau/AFP