Annonce:
Annonce:

To handelsskole-elever anholdt: 'Giv mig 5000 likes og jeg skyder min lærer'

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker sag, som lader til at være en ualmindelig ondsindet prank

Opslaget på Facebook-gruppen Offensimentum er nu fjernet. Foto: Instagram
Opslaget på Facebook-gruppen Offensimentum er nu fjernet. Foto: Instagram
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

To elever på 16 og 17 fra Køge Handelsskole i Ølby er tirsdag formiddag blevet anholdt midt i undervisningen under en forholdsvis dramatisk aktion med adskillige betjente, det fortæller flere vidner til Ekstra Bladet.

Anholdelsen skete, fordi Midt- og Vestsjællands Politi havde mistanke om, at de to var i besiddelse af et håndvåben. Det viste sig også at være tilfældet, selv om våbnet var en såkaldt splatterpistol, oplyser presseansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Forinden havde den ene af drengene ifølge flere vidner, som Ekstra Bladet har talt med, lagt et billede på Facebookgruppen Offensimentum. Det var det opslag, som faktisk var anledning til, at politiet pludselig dukkede op.

Annonce:

- Vi betragter det som ret alvorligt. Vi har tænkt os at sigte de to drenge for trussel om vold mod person i offentlig tjeneste, forklarer Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.  

Lagde billede på Facebook
Opslaget på Facebookgruppen viste et billede af, hvad der ligner et ægte skydevåben, som ligger på en skolepult. På billedet kan man se en kvindelig lærer, som sidder ved et kateder. Pistolen peger i retning mod læreren, og man kan også se, at der er en person, som har taget skydegreb om pistolen.

Billedet er ledsaget af en tekst:

- 5k likes inden klokken 14, så skyder jeg min lærer!!!

Ekstra Bladet har talt med flere elever, som enten var til stede i klassen under den pågældende undervisningslektion i faget afsætning, eller som var tæt på episoden, hvor de to drenge senere blev anholdt.

Annonce:

Politi tog ingen chancer
De fortæller, at opslaget på Facebookgruppen lynhurtigt fik 1500 likes, inden det blev fjernet. Selv om det er den almindelige opfattelse, at der er tale om en ondsindet joke, og at de to drenge aldrig kunne finde på at gøre alvor af de trusler, som de ellers giver udtryk for, så var der alligevel flere, som rettede henvendelse til både politi og til skolens ledelse.

- Ved spisetid kom politiet i to patruljebiler og en mandskabsvogn. Den ene anholdelse skete lige ud for mig. Han blev lagt ned på jorden og fik håndjern på, siger en elev til Ekstra Bladet.

- Det er en eller anden trend, der kører. Det handler om at få opmærksomhed. Nogen tænker slet ikke over, at det er helt vanvittigt at gøre sådan noget. Det sker jo igen og igen, siger et andet vidne til Ekstra Bladet.

Ingen af de to unge vidner på skolen ønsker at få deres navn i Ekstra Bladet.

Lærer er chokeret
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger anholdt politiet to personer, og det er politiets opfattelse, at den ene af de to ejer splatterpistolen, mens den anden efter politiets opfattelse er ophavsmand til det billede, der er lagt på Facebook.

Annonce:

Den kvindelige lærer er efter det oplyste helt nyansat. Hun er efter episoden blevet så chokeret, at skolen har valgt at aflyse undervisningen i den pågældende klasse resten af dagen, så læreren kan sunde sig.

- Nu skal vi have afhørt de to under overværelse af repræsentanter fra de sociale myndigheder. Vi skal også lige have afklaret, om det forholder sig sådan, som vi formoder, siger Martin Bjerregaard.

Elevernes beskrivelse af situationen bekræftes af politiet.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)    

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: