To kræves fortsat fængslet for at hjælpe Omar

Anklagemyndigheden kræver to unge mænd fængslet for at hjælpe ved terror-angrebene i København

Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet
Her ses den mistænkte Omar Abdel Hamid El-Hussein. De to første billeder er taget på tidspunkterne for terrorangrebene, hvor man kan se, at han har skiftet tøj undervejs. Det tredje er taget ved en tidligere lejlighed. Fotos: Politiet
Følg Krimi

Politiet fik 10 dage til at finde beviser mod to unge mænd, som er sigtet for at hjælpe Omar Abdel Hamid El-Hussein med de to angreb i København 14. og 15. februar. I mens skulle de to mænd sidde varetægtsfængslet.

De 10 dage udløber i morgen, og derfor skal de to mænd på 19 og 22 år igen foran en dommer. Dommeren skal se på, om politiets beviser er tunge nok til, at der er begrundet mistanke mod mændene for at medvirke til to drab og fem drabsforsøg.

- Anklagemyndigheden vil bede retten om fortsat varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden vil som under grundlovsforhøret begære lukkede døre under retsmøderne, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De to mænd er mistænkt for at skaffe et tilflugtssted til den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein samt hjælpe med at skaffe en M/95 automat-riffel af vejen efter drabet på Finn Nørgaard ved Krudttønden 14. februar. De er dog ikke sigtet for at hjælpe med at skaffe den kraftige automatriffel.

Politiet har også sigtet de to mænd for 'tilskyndelse, råd eller dåd' i forbindelse med angreb ved Krudttønden og senere en synagoge i det indre København, hvor sammenlagt to civile blev dræbt og fem politibetjente såret. De er derfor sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

Omar El-Hussein blev skudt på Svanevej søndag morgen 15. februar. Han bar to pistoler, og en af dem blev brugt til at dræbe Dan Uzan ved synagogen ifølge politiet. De to varetægtsfængslede mænd er mistænkt for at hjælpe Omar med at skaffe pistolerne.

Den 22-årige varetægtsfængslede mand har tidligere begået kriminalitet med den nu dræbte gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein. Det afslører en række retsdokumenter, som Berlingske har fået indsigt i.

Retsmøderne begynder klokken 10 ved Københavns Byret. De to mænd har tidligere nægtet sig skyldige i anklagerne under et grundlovsforhør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?