To mænd dømt for hatecrime

Lokkede mand via homoseksuel netside til at mødes med dem på skole - her bankede de ham med knytnæver og en kæp og truede med at sætte ild til ham, mens de råbte homosvin

To 23-årige mænd fra Esbjerg blev idømt henholdsvis et år og seks måneders og et år og otte måneders fængsel ved Retten i Esbjerg tirsdag.

De to var tiltalt for i november 2014 via en internetside for homoseksuelle at lokke en mand til at møde dem på en skole ved Rødding i Sydjylland. Her overfaldt de manden med knytnæveslag og tæskede løs på ham med en kæp, mens de råbte 'homosvin'.

Familierne: De blev dræbt fordi de var muslimer

De to 23-årige overhældte desuden deres offer med brændbar væske og truede med at sætte ild til ham. På den måde tvang de manden til at udlevere sine bilnøgler, pung, dankort og mobiltelefon foruden pinkoden til dankortet. De to dømte forsøgte herefter at hæve på dankortet flere gange i en hæveautomat.

Skærpende at offeret er bøsse

- Vi så det som et meget groft overfald, og det at man havde udvalgt en person fra en minoritetsgruppe er for os en skærpende omstændighed, siger anklager ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søs Bløcher.

Anklagemyndigheden havde i tiltalen blandt andet fokuseret på Straffelovens paragraf 81 stykke 6, der omtaler de såkaldte 'hatecrimes' - altså forbrydelser, der har baggrund i offerets race, tro eller seksuelle orientering som i dette tilfælde.

Retten i Esbjerg fandt det også bevist, at overfaldet havde indirekte afsæt i offerets seksuelle orientering.