To mænd fængslet: Mistænkt for millionbedrageri mod SKAT

En dansker og en udlandsdansker er sigtet for at have begået groft bedrageri mod SKAT i forbindelse med refusion af udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali
Følg Krimi

En dansker og en udlandsdansker bosat i USA er mistænkt for at have begået groft bedrageri mod SKAT i forbindelse med refusion af udbytteskat.

Danskeren blev anholdt i går og fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag, mens udlandsdanskeren blev fremstillet i grundlovsforhør den 24. maj, efter han aftenen forinden blev anholdt i Københavns Lufthavn.

De er sigtet for at have begået groft bedrageri mod SKAT i forbindelse med refusion af udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet i en pressemeddelelse.

De to mænd er sigtet for bedrageri af særlig grov beskaffenhed ved i 14 tilfælde i 2007 uberettiget at have tilbagesøgt indeholdte danske udbytteskatter på vegne af et selskab hjemmehørende i udlandet og ejet af den ene af de to mænd, hvorved SKAT led et tab på ca. 37, 5 mio. kr.

De er begge varetægtsfængslet frem til den 19. juni. Retten i Lyngby har nedlagt navneforbud i straffesagen, og anklagemyndigheden kan ikke udtale sig nærmere om de to sigtedes identiteter.

- Anholdelserne er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden SKAT politianmeldte sagen om den formodede svindel med refusion af udbytteskat, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

- Indtil videre tyder det på, at denne sag er en udløber af den store udbyttesag, der handler om formodet svindel for op mod 12,3 milliarder. Efterforskningen i begge sager fortsætter med fuldt fokus, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Han kalder det en højt prioriteret opgave.

- Udbyttesagen er på alle måder kompleks med professionelle og internationale aktører, der ser ud til at have benyttet sig af et meget gennemtænkt set-up. Jeg vil gerne understrege, at vi hos SØIK sammen med vores udenlandske samarbejdspartnere gør vores yderste for at undersøge, om der er grundlag for et strafferetligt ansvar i forhold til personer eller selskaber, der har været involveret i denne særdeles vanskelige sag. Og ikke mindst forsøger vi at få så mange penge som overhovedet muligt tilbage til den danske statskasse. Det er, som jeg tidligere har understreget, en særdeles vanskelig opgave, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Fakta om sagen om udbytteskat

  • - SØIK, også kaldet Bagmandspolitiet, modtog i august 2015 en anmeldelse fra SKAT om formodet økonomisk kriminalitet i forbindelse med refusion af udbytteskat. SKAT vurderede ved anmeldelsen, at der var tale om et beløb på omkring 6,2 milliarder kr., men at beløbet kunne være endnu større. I efteråret 2015 afdækkede SKAT, at der formentlig var tale om svindel for over 9 mia. kr. og ved en efterfølgende tillægsanmeldelse i august 2016 er det samlede anmeldte beløb steget til mindst 12,3 mia. kr.
  • - Det er foreløbigt lykkedes den såkaldte Sporingsgruppe i SØIK at få beslaglagt i alt ca. 2,5 mia. kr. på udenlandske bankkonti mv. i sagen.
  • - Efterforskningen pågår fortsat og er inde i en særdeles kompliceret fase, hvor en række efterforskningsspor fortsat er åbne i både Danmark og udlandet og bl.a. omfatter komplicerede selskabskonstruktioner. SØIK samarbejder i den forbindelse tæt med myndigheder i en række andre lande.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.