Annonce:
Annonce:

To mænd frikendt for drab på åben gade

Retten i Holbæk har mandag frikendt to mænd for drab, og i stedet kendt dem skyldige i grov vold og medvirken til grov vold med døden til følge

Politi på stedet efter knivoverfaldet. Foto: Per Rasmussen
Politi på stedet efter knivoverfaldet. Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg ser ikke nogen kniv, men det kan ikke bare være hans hænder med alt det blod, der kommer. Han bliver ved og ved med samme bevægelse ligesom at jage noget ned i overkroppen på den anden.

Sådan fortalte et chokeret øjenvidne Ekstra Bladet, efter den 52-årige Christian Flesborg var blevet angrebet og stukket ihjel på åben gade på Lindevej i Holbæk 9. juni sidste år. Han afgik kort efter ved døden.

Stukket til døde
Ifølge obduktionen var han blevet stukket seks gange, fire gange i maven og to gange i benene.

To unge mænd på 29 år har været tiltalt for at begå mordet, men et nævningeting ved Retten i Holbæk har mandag frikendt dem for tiltalen, og i stedet valgt at kende dem skyldige i grov vold med døden til følge for den enes tilfælde, og medvirken til grov vold med døden til følge for den for den anden.

Annonce:

Det skriver Ritzau.

'Det var nødværge'
Under retssagen har den ene af de dømte, der på gerningstidspunktet var 28 år, erkendt at have stukket Christian Flesborg to gange i benene, men nægtet at kende til de resterende knivstik. Det skriver de regionale medier SN.dk og TV 2 Øst.

Han har forklaret i retten, at situationen opstod, da den 52-årige havde truet ham over telefonen, hvorefter han var dukket op, hvor den 28-årige befandt sig. Med sig, havde han en ratlås, og virkede aggressiv.

Kontroversen skyldtes, at han skyldte den ældre mand, der for øvrigt var ven med hans forældre, penge.

Den dømte, der var påvirket af alkohol og stoffer, tog en kniv med sig ned på gaden, og gik imod den 52-årige, der altså mistede livet efter konfrontationen, som ifølge rettens afgørelse altså ikke var drab, men grov vold.

Annonce:

Den medskyldige lidt yngre mand burde ifølge rettens afgørelse have vidst, at situationen kunne udvikle sig til grov vold, og han blev derfor dømt for medvirken.

Retten skal nu votere strafudmåling, og der falder dom senere mandag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: