To mænd mistænkt for at stå bag eksplosion ved Skattestyrelsen

Københavns Politi har anholdt en svensk mand, ligesom en anden svensk mand, der fortsat er på fri fod, også er sigtet. De er mistænkt for at stå bag eksplosionen ved Skattestyrelsen

To mænd mistænkt for at stå bag eksplosion ved Skattestyrelsen

Se eller gense politiets pressemøde, hvor det kom frem, at en svensker er anholdt i forbindelse med eksplosionen. Video: Max Madsen.

To svenske mænd er tirsdag sigtet for at stå bag eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Det oplyser chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, på et pressemøde onsdag morgen. Den ene af de sigtede er en 22-årig svensk mand, der tirsdag aften blev anholdt.

Anholdelsen fandt sted i Malmø efter et godt samarbejde med svensk politi, fortæller politiet.

Derudover er en 23-årig mand efterlyst internationalt.

- Vi har i nat også ransaget flere adresser i Sverige. Her har vi beslaglagt, det vi formoder er den bil, der er brugt af gerningsmændene, siger Jørgen Bergen Skov.

Han ønsker ikke at fortælle, hvad der har ført politiet på sporet af de to svenskere. Chefpolitiinspektøren siger dog, at politiet har kørt et 'intensiv efterforskning'.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

Foruden oplysningen om de to sigtede kunne Jørgen Bergen Skov fortælle, at eksplosionen ved Skattestyrelsen ikke har relation til den lignende hændelse ved nærpolitistationen på Nørrebro natten til lørdag

- Det er der intet, der tyder på, sagde han på pressemødet.

Politiet fastholder, at de fortsat formoder, at der er tale om sprængstof, som anvendes af industrien ved eksplosionen ved Skattestyrelsen.

Ni eksplosioner siden februar

Københavnsområdet har siden februar været ramt af ni eksplosioner - de seneste to i august.

Her følger et overblik over eksplosionerne:

- 13. februar: En ukendt bombeladning bliver udløst ved tøjbutikken Alis på Christiania i København. Butikken får større materielle skader, men ingen personer kommer til skade.

- 18. februar: Tøjbutikken Alis bliver igen ramt af en eksplosion. De fleste ruder er knust, og noget af træværket er sprængt væk. Ingen kommer til skade.

- 14. april: En rengøringsbil bliver ramt af eksplosion på Hothers Plads i Mjølnerparken på Nørrebro. Vinduerne bliver blæst ud, og døre og bagparti bliver krøllet sammen. Ingen kommer til skade.

- 7. maj: En bil bryder i brand på Rentemestervej/Bygmestervej på Nørrebro. Vidner har hørt et højt brag, og dele af bilen ligger spredt på fortovet. Ingen kommer til skade.

- 10. maj: En port ved et lager ved en thansen-butik i Valby bliver blæst i stykker af en eksplosion, hvor ingen personer kommer til skade.

- 31. maj: En bil på Øresundsvej på Amager bliver sprængt i luften, og vinduer tæt ved bliver ødelagt. Ingen kommer til skade.

- 16. juni: Et autoværksted på Vejlesvinget i Vallensbæk bliver ramt af en eksplosion, hvor døre og vinduer bliver blæst ud, og efterfølgende bryder der brand ud. Ingen kommer til skade.

- 6. august: Skattestyrelsens bygning på Østbanegade på Østerbro bliver ramt af eksplosion. Stort set samtlige ruder langs Skattestyrelsens facade er knust efter eksplosionen. En person kom lettere til skade.

- 10. august: Nærpolitistation på Hermodsgade på Nørrebro bliver ramt af eksplosion. Ingen kommer til skade, men bygningen er voldsomt medtaget. Facaden bliver ødelagt og ruder knust.

Stort brag
Eksplosionen foran Skattestyrelsens bygning ved Nordhavn Station på Østerbro fandt sted sent tirsdag aften 6. august.

Sprængladningen var placeret blot 60 centimeter fra Skattestyrelsens indgang, og efterfølgende henvendte utallige læsere sig til Ekstra Bladet, og de kunne fortælle, hvordan hele området blev rystet af det store brag.

Efterfølgende har politiet holdt kortene tæt til kroppen, og det fortsætter de med at gøre, da der fortsat er en formodet gerningsmand på fri fod.

En person kom lettere til skade i forbindelse med eksplosionen.

Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov med nyt i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Foto: Jens Dresling
Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov med nyt i sagen om eksplosionen ved Skattestyrelsen. Foto: Jens Dresling