To mænd skudt i nat: Gerningsmænd var maskerede og i mørkt tøj

- Vi er i fuld gang med at danne os et billede, siger vicepolitiinspektør hos Nordsjællands Politi

Se optagelser fra området her. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

To yngre mænd af anden etnisk herkomst end dansk slap nådigt, da de kort efter midnat natten til søndag blev skudt i en opgang på Sydvej i Helsingør.

Begge er søndag morgen af læger blevet erklæret uden for livsfare og har alene pådraget sig skudlæsioner på ben og den nedre del af kroppen, oplyser Nordsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

Politiets teknikere har hele natten arbejdet på at sikre spor i og omkring opgangen, og det står nu klart, at der er blevet affyret mellem otte og ti skud på stedet.

Også et par krykker er blevet taget med til undersøgelse.

Vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen fortæller til Ekstra Bladet, at der endnu ikke er nogen anholdte i sagen, og alle muligheder holdes åbne, når det gælder det eventuelle motiv.

Men Nordsjællands Politi er opmærksomt på, at der også tidligt lørdag morgen blev affyret skud mod en mand ved Mozarts Plads og Sjælør Boulevard i Sydhavnen i København.

Likvideringsforsøg i København: Pakkede sin bil og blev skudt

- Det er endnu for tidligt at sige, om der er en sammenhæng, men vi samarbejder med flere politikredse og ad flere kanaler. Vi er forholdsvis tidligt i fasen endnu, men vi er i fuld gang med at danne os et billede, siger Finn Bernth Andersen til Ekstra Bladet.

Et større område ud for gerningsstedet på Sydvej var afspærret i en længere periode. Tidligt søndag morgen er afspærringen ophævet igen. (Foto: Kenneth Meyer)
Et større område ud for gerningsstedet på Sydvej var afspærret i en længere periode. Tidligt søndag morgen er afspærringen ophævet igen. (Foto: Kenneth Meyer)

Kan være brugt flere skydvåben
Politiet har alene et meget sparsomt engagement at gå efter i sagen om nattens skyderi. Det er alene lykkedes at få at vide, at de tre gerningsmænd var iført mørkt tøj.

To mænd skudt i opgang: Politiet undersøger krykker

- Og så var de maskerede, siger Finn Bernth Andersen.

Ved politiet noget om hvilket skydevåben, der er blevet anvendt. Eller om der har været anvendt mere end et skydevåben til at afgive de otte-ti skud?

- Vores teknikere har indsamlet en hel del materiale fra stedet, men det står endnu ikke klart, hvad det er for et skydevåben, der er blevet brugt, ligesom vi heller ikke endnu kan fortælle, om der er brugt flere skydevåben, siger vicepolitiinspektøren.

Undersøger banderelationer
De formodede gerningspersoner løb efterfølgende fra gerningsstedet via Sydvej til Rønnebær Allé, hvorfra de kørte mod boligområdet Vapnagaard i en mørk bil, muligvis en VW Passat.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at politiet især har knoklet indenfor indgangsdøren til opgangen.

- Det er der, de angiveligt er blevet skudt. Det er uklart, om de har været på vej ned eller op, fortæller Ekstra Bladets udsendte, som tilføjer, politiet blandt andet har sikret et par krykker fra opgangen, hvor skyderiet fandt sted:

- Jeg ved så ikke, om de tilhører et af ofrene.

Ifølge politianmeldelsen var der tale om tre ofre, men da politiet nåede frem til stedet viste det sig altså , at der var tale om to ofre.

Anmeldelsen om skudepisoden indløb til Alarmcentralen klokken 00.29 søndag morgenen.