To mænd tæskede 47-årig til døde efter strid om nøgenfoto

47-årig mand blev tæsket til døde sidste år, og to mænd er mandag idømt 13 års fængsel for drabet. De anker

To mænd i 30'erne er kendt skyldige i at have dræbt en 47-årig mand i februar sidste år. Det har Retten i Herning mandag afgjort. Senere på dagen ventes strafudmålingen. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
To mænd i 30'erne er kendt skyldige i at have dræbt en 47-årig mand i februar sidste år. Det har Retten i Herning mandag afgjort. Senere på dagen ventes strafudmålingen. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To mænd straffes hver med fængsel i 13 år for at have dræbt en mand i et engområde i Borris øst for Skjern i februar sidste år. De slog og sparkede ham til døde

Det har Retten i Herning mandag afgjort, skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kenneth Linde Simonsen blev slået og sparket, hvilket førte til flere kraniebrud, og den 47-årige mand døde af sine kvæstelser.

Det var 39-årige Jan Weng Jensen og 33-årige Rasmus Stærk, der stod bag den grusomme forbrydelse, som koster dem fængsel i 13 år. Nævninger og dommere var enige om straffen, skriver medierne.

Straffen er skærpet i forhold til udgangspunktet på 12 år på drab.

Det skyldes ifølge Dagbladet Ringkøbing Skjern, at retten lagde vægt på, at volden var meget voldsom, at den var begået i forening, at den 47-årige ikke kunne værge for sig, og at det krævede en grad af planlægning at få ham med ud til gerningsstedet.

Den ene af mændene har i retten ifølge mediet forklaret, at de med knyttede næver flere gange havde slået den 47-årige, fordi han havde nogle nøgenbilleder af en fælles kvindelig bekendt.

Den 39-årige har forklaret, at han havde et seksuelt forhold til den pågældende kvinde. Han skulle derfor have gjort det klart over for den 47-årige, at de billeder ikke skulle vises til nogen.

Under en senere druktur i Borris afviste den nu afdøde mand dog, at han havde haft sådanne nøgenfotos.

Det var for meget for Jan Weng Jensen, som forklarede i retten, at han slog Kenneth Linde Simonsen to-tre gange i ansigtet med knyttet næve. Rasmus Stærk slog bagefter manden 'et par gange', beretter TV Midtvest.

Efter tæskene forlod mændene den 47-årige i engområdet. Han kunne selv gå hjem som lærestreg, mente de. Den ældste har forklaret, at manden stadig kunne stå, da de efterlod ham.

Ifølge TV Midtvest gik anklageren efter en forvaringsdom til den 33-årige.

Forvaring er - sammen med fængsel på livstid - den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning. Personer, der dømmes til forvaring, regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod.

I modsætning til anbringelsesdomme, som sindssyge kriminelle idømmes, er forvaringsdømte vurderet egnede til at afsone i et fængsel.