To 'pæredanske' 14-årige bag væbnet røveri mod tankstation

To 14-årige drenge har erkendt, at de stod bag væbnet røveri mod OK Plus-tank nord for Frederikshavn mandag aften

Politiet er i fuld gang med at efterforske et væbnet røveri mod en OK Plus-tank. To 14-årige danske drenge har erkendt, at de har medvirket i røveriet. (Foto: All Over Press)
Politiet er i fuld gang med at efterforske et væbnet røveri mod en OK Plus-tank. To 14-årige danske drenge har erkendt, at de har medvirket i røveriet. (Foto: All Over Press)
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Nordjyllands Politi er mandag aften i fuld gang med at efterforske et væbnet røveri mod en OK Plus-tank på Grundtvigsvej i Elling nord for Frederikshavn.

Foreløbig har to 14-årige drenge, som vagtchef Jes Falberg omtaler som 'pæredanske', erkendt at have deltaget i røveriet, hvor politiet endnu ikke vil udelukke, at der kan være flere gerningsmænd.

Det var klokken 19.22 her til aften, at politiet fik melding om røveriet. I første omgang sendte politiet flere patruljer og hundeførere af sted til adressen. Det lykkedes ganske hurtigt at finde og anholde den ene 14-årige, som forgæves forsøgte at flygte efter røveriet på en knallert. Senere på aftenen henvendte en anden 14-årig sig på politistationen og fortalte, at også han havde været med i røveriet.

- De kommer begge hjem at sove hos sig selv i aften, siger Jes Falberg med henvisning til, at 14-årige er under den kriminelle lavalder og derfor ikke kan retsforfølges.

Inden da har politiet imidlertid tilkaldt de sociale myndigheder i drengenes hjemkommune. Og sammen får de lov til at tale om det alvorlige, som drengene har erkendt at have gjort, mens forældrene også er med til mødet.

Politiet vil endnu ikke fortælle om det udbytte, som drengene fik med sig fra røveriet. Jes Falberg fortæller imidlertid, at røveriet var ganske alvorligt og bestemt ikke havde karakter af drengestreger.

- Der var tale om væbnet røveri. Fordi der kan være mulige medgerningsmænd på fri fod, som også kan tænkes at være over den kriminelle lavalder, ønsker vi derfor ikke endnu at fortælle om hvilket våben, der blev brugt. Og heller ikke hvad udbyttet har været, siger vagtchefen.

- Vi skal have helt styr på sagen, før vi fortæller mere.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.