To personer anholdt efter intens biljagt i hjertet af København

Et bandemedlem og en eftersøgt italiener er anholdt efter en personbil nægtede at stoppe for en motorcykelbetjent. En pistol er beslaglagt i forbindelse med biljagten

En kort og intens biljagt udspillede sig søndag aften kort før klokken 20 i hjertet af København, da en sort VW Touran blev forsøgt kaldt ind til siden af en københavnsk motorcykelbetjent ved Vester Søgade.

Men den ordrer fik den stik modsatte effekt, da den mandlige fører af bilen i stedet valgte at træde på speederen og i den tætte københavnske trafik forsøgte at ryste politimotorcyklen af sig, der straks eftersatte VW'en.

Se mere video på localeyes.dk

- Han flygter mod Vesterport Station og Hotel Imperiel, hvor han smider bilen og løber fra stedet. Under flugten ser et vidne, at flugtbilisten kaster en genstand fra sig. Kort efter finder vi en pistol under en bil nær Hermutsgade, siger vagtchefen ved Københavns Politi Henrik Orye til Ekstra Bladet.

VW Touranen blev gennemsøgt for DNA og andre brugbare spor efter biljagten (Foto: Kenneth Meyer)
VW Touranen blev gennemsøgt for DNA og andre brugbare spor efter biljagten (Foto: Kenneth Meyer)
 

- I mellemtiden er en række andre vogne ankommet til området, som vi hurtigt får lukket helt ned. Herefter begynder jagten på gerningsmanden, der flygtede og under løbeturen smed sin pistol.

Den pistolglade bilist var dog ikke kommet langt.

 

I restauranten på Hotel Imperial anholder politiet kort efter manden, som straks bliver genkendt af flere betjente.

- Vi er ikke i tvivl om, det er den rigtige mand vi har fat i, da vi ser hvem der sidder på restauranten. Han er tidligere kendt af politiet og et kendt ansigt i bandemiljøet, lyder det fra Henrik Orye.

Intet er så skidt, det ikke er godt for noget
Vagtchefen oplyser, at ingen kom til skade under biljagten, men der var en lille sidegevinst ved aftenens aktion.

- I forbindelse med vi forsegler området, tager vi hvad vi kan af mistænkelige personer og holder tilbage. I den forbindelse støder vi på en italiener, der bliver anholdt. Det viser sig, han gennem det seneste halvandet år har været eftersøgt for kriminalitet i Italien, så det har været en givende aften, konstaterer Henrik Orye overfor Ekstra Bladet.