Annonce:
Annonce:

To personer brændt ihjel i Aalborg: Nu har polsk politi anholdt seks personer

Polsk politi fortæller, at mænd med tilknytning til organiseret kriminalitet er anholdt, og at sagen trækker tråde til strid i prostitutionsmiljøet

Se aktionen her (Video: CBSP Policja)
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget, så tip os sms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

I al ubemærkethed er der tilsyneladende sket et gennembrud i sagen om dødsbranden i en mindre ejendom på Heimdalsgade i Aalborg 10. januar.

Adressen husede et bordel, og branden brød ud om aftenen omkring kl 20.45. Det viste sig hurtigt, at branden var påsat. Inde på brandtomten fandt politiets efterforskere to svært forbrændte lig - en mand og en kvinde.

Siden har Nordjyllands Politi været meget tillukkede omkring sagen. Her har man end ikke ønsket at sige noget, om de dødes identitet eller nationalitet, men polsk politi skriver nu på deres hjemmeside, hvordan seks mænd med tilknytning til organiserede kriminelle grupperinger altså er anholdt ved byen Gdansk i det nordlige Polen.

Obduktion afslører: Ofre døde i flammehav

Annonce:

Ifølge udmeldingen fra de polske myndigheder, så trækker sagen tråde til prostitution styret af polsk mafia, hvor to konkurrerende grupperinger er i strid.

Det ene offer- kvinden - er en polsk statsborger, fortælles det, ligesom det også beskrives, hvordan den anden døde ved branden angiveligt var en af gerningsmændene.

Her anholdes den ene af de seks mistænkte, der sættes i forbindelse med dødsbranden på bordellet i Aalborg.
Her anholdes den ene af de seks mistænkte, der sættes i forbindelse med dødsbranden på bordellet i Aalborg.

Ifølge hjemmesiden nåede en eller flere kvinder, der arbejdede på bordellet, at hoppe ud af vinduet og flygte fra flammerne.

Dansk politi er i tæt samarbejde med de polske myndigheder, fortælles det, hvor det også beskrives, at fem af de seks er anholdt i Polen, mens den sidste er anholdt i Tyskland, hvor han sættes i forbindelse med andre forbrydelser.

Kørte til Danmark i lejede biler
Sagen har også været omtalt i det polske medie Dziennik Baltycki, hvor en polsk anklager Tatiana Paszkiewicz fortæller, at sagen er under efterforskning.

Ifølge det polske medie havde de mistænkte gerningsmænd lejet biler i byen Gdynia, der ligger lige nord for Gdansk, og herfra kørt til Danmark.

Annonce:

Ifølge det polske medie er en af de døde identisk med en 31-årig polak.

Den polske anklager fortæller til det polske medie, at de polske myndigheder har sikret en række spor i sagen, blandt andet GPS-oplysninger på de lejede biler.

Hos Nordjyllands Politi har man søndag tidligt på eftermiddagen udsendt en pressemeddelelse i forbindelse med sagen.

Her skrives der, at man 'siden 10. januar 2017, hvor mordbranden i Vejgaard blev anmeldt, har der hos Nordjyllands Politi foregået et omfattende efterforsknings-arbejde og efterfølgende også både hos polsk politi og polsk anklagemyndighed. Polsk politi har i april foretaget flere anholdelser i sagen.'

Annonce:

To er fortsat efterlyst
'Ved mordbranden omkom to personer. Den ene indebrændte person blev via efterforskning identificeret som en 30-årig kvinde fra Polen, der midlertidigt opholdt sig på adressen i Vejgaard. De pårørende til den afdøde kvinde er underrettet, og den afdøde kvinde vil snarest blive overført til hendes pårørende i Polen. Den anden afdøde, en mand, menes at være en af de formodede gerningsmænd.'

Edvidere lyder det at 'efterforskningen, et samarbejde mellem dansk og polsk politi, antages på nuværende tidspunkt at have vist, at et antal polske formodede gerningsmænd kørte fra først Polen til Danmark og forvoldte branden og umiddelbart herefter vendte de tilbage til Polen igen. Det er disse personer, der nu – foranstaltet af polsk politi – er anholdt. Anholdelserne skete i april måned. I alt seks personer er anholdt, mens 2 fortsat eftersøges af polsk politi.'

- Vi har haft kontakt til de polske myndigheder under hele forløbet, og det vil vi naturligvis fortsat have under sagens videre forløb, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, i forbindelse med sagen.

Han tilføjer, at der på nuværende tidspunkt ikke er yderligere oplysninger i sagen.

Her en række billeder fra aktionen, hvor de formodede brandstiftere bliver anholdt af svært bevæbnet polsk politi:

Foto: Polsk politi
Foto: Polsk politi

Foto: Polsk politi
Foto: Polsk politi

Foto: Polsk politi
Foto: Polsk politi

Foto: Polsk politi
Foto: Polsk politi

Foto: Polsk politi
Foto: Polsk politi
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

AFSLØRINGAFSLØRING
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: