To personer dræbt: Derfor bragede bil og motorcykel sammen

Ulykken skete torsdag eftermiddag, og fredag kan politiet fortælle lidt mere om, hvorfor det gik så grueligt galt

Se video fra ulykkesstedet her (Video: Local Eyes)

Ved du noget om sagen? Send en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

En 31-årig mand og 26-årig kvinde blev i aftes dræbt, da de på en motorcykeltur bragede sammen med en personbil på Gl. Silkeborgvej ved Helstrup ved Randers.

Se mere video hos Local Eyes.

I går var det endnu uvist, hvorfor ulykken opstod, men nu fortæller Østjyllands Politi, at bilinspektørens foreløbige undersøgelser tyder på, at det var bilisten, som krydsede sin vejbane og drønede ind i de to personer på motorcyklen.

- Bilisten kører af en eller anden grund ud i rabatten på sin egen side af vejen og for at rette bilen op, kører han direkte over i modsatte vejbane og ind i motorcyklen, siger vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Der kan gå nogle dage, inden man ved, hvorfor bilisten i første omgang kørte ud i rabatten.

- Indtil da kan jeg ikke sige, om der vil opstå nogle sigtelser i forbindelse med ulykken. Det må vi kigge nærmere på, når bilinspektørens rapporter er klar, siger vagtchefen.

Bilisten er en 51-årig mand, som efterfølgende blev behandlet på skadestuen.

De pårørende er underrettet.

Sæson for ulykker
Oplysninger fra Rådet for Sikker Trafik viser, at netop sammenstød med biler er blandt de hyppigste årsager til alvorlige motorcykelulykker.

Rådet oplyste i marts i år, at de typiske motorcykelulykker for eksempel sker, fordi venstresvingende biler overser motorcyklerne. Også biler, som kører ud fra sideveje og ikke bemærker motorcykler i høj fart, tegner sig for mange ulykker.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik viser tal fra Vejdirektoratet, at der i perioden fra 2010 til 2014 skete 884 alvorlige motorcykelulykker i Danmark. Det vil sige ulykker med enten dødelig udgang eller alvorlig tilskadekomst.

Ulykken i Randers var torsdagens anden alvorlige trafikulykke. Tidligere på dagen forulykkede to biler ved Visborg nær Hadsund. Også her var der tale om en ulykke med to dødsofre.

1 af 2 Ulykken skete på Gl Silkeborgvej vest for Randers (Google Maps)
2 af 2