To personer er anholdt for 700 skunkplanter i fynsk lade

Et skunklaboratorie er blevet opdaget i Volderslev syd for Odense, men det er sparsomt med oplysninger

Et mistænkeligt forbrug af strøm fik energiselskab og politi på sporet af et skunklaboratorie på Sydfyn, hvor der torsdag aften er blevet konfiskeret omkring 700 skunkplanter.

Det oplyser Fyns Politi.

Fundet er gjort på Volderslevvej syd for Odense, og to personer er indtil videre blevet anholdt i sagen.

- Vi har to anholdelser, som sættes i forbindelse med et skunklaboratorie på Sydfyn, siger vagtchef Kim Munksgaard.

Det er dog sparsomt med oplysninger i sagen, da der fredag er et retsmøde, hvor der muligvis vil blive krævet lukkede døre. Derfor vil politiet ikke ud med mange informationer om sagens omstændigheder eller de to anholdte personer.

En årsag kan være, at flere personer muligvis bliver efterforsket.

De mange planter skunk og udstyr til at dyrke det blev fundet i en stor lade.

Ifølge fyens.dk var det elselskabet Energi Fyn, som ved et tilfælde opdagede noget mistænkeligt i el-leverancerne til stedet. Skunkdyrkning bliver ofte opdaget, når der har været enten et ekstremt stort forbrug af strøm eller slet intet forbrug.

Efter en henvendelse fra selskabet rykkede politiet ud og i løbet af eftermiddagen og aftenen blev der slæbt udstyr og planter ud i en container fra politiet.

Skunk er en særlig potent form for cannabis og en krævende plante. Dyrkningen kræver eksempelvis store mængder af elektricitet, og det dyrkes ofte på nedlagte landbrugsejendomme under kunstlys og med kunstvanding.

Det euforiserende stof i planten er tetrahydrocannabinol (THC), og skunk har et særligt højt THC-indhold i forhold til den almindelig hampplante.