To rumænere i København tiltales efter ny tiggerlov

I juni trådte skærpede regler om tiggeri i kraft. Søndag blev to rumænske statsborgere tiltalt i København

Følg Krimi

To rumænske statsborgere er blevet tiltalt efter nye skærpede regler om tiggeri.

Den ene er en 41-årig mand, der sad og tiggede på Strøget i København foran tøjbutikken H&M, mens den anden mand på 27 år sad foran Irma på Vesterbrogade.

Begge blev tiltalt søndag, oplyser senioranklager Anne Sofie Brix, der arbejder med sagerne.

- Det er første gang, at Københavns Politi har truffet nogle tiggere eller betlere, siden de her regler trådte i kraft i sidste måned, siger hun.

Allerede ude på stedet lavede politiet et anklageskrift, som ved hjælp af en tolk blev læst op. På samme tidspunkt fik mændene at vide, hvornår sagen bliver behandlet i retten.

- Det, der er det særlige, er, at reglerne er blevet ændret, så man allerede første gang kan blive straffet med fængsel, hvor man tidligere fik en advarsel, siger Anne Sofie Brix.

Det betyder, at personer, der første gang bliver taget i at tigge på en gågade, ved stationer, i offentlige transportmidler samt i eller ved supermarkeder, kan risikere 14 dages ubetinget fængsel.

Selv om det er første gang, at Københavns Politi benytter de skærpede regler, har de tidligere været i brug andre steder.

Blot få dage efter at Folketingets nye regler trådte i kraft 21. juni i år, blev den brugt mod en svensk statsborger på 49 år.

Manden blev anholdt foran en Meny-forretning i Bagsværd med et tomt papkrus.

Her havde en blomsterhandler, der ligger ved siden af Meny, bedt ham om at forlade stedet. Da han nægtede, blev Københavns Vestegns Politi tilkaldt.

Sagen mod ham behandles 6. juli ved Retten i Glostrup.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU