To tiltalt for drab på Eddie

Offeret blev skudt og brændt på et bålsted, fremgår det af tiltalen

Mette Fleckner udlægger sagen om drabet på 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen, før der blev rejst tiltale i sagen. Produktion: Emma Svendsen.

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

To mænd på nu 53 år og 45 år er tiltalt for at have skudt og dræbt den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen i maj sidste år. Hans lig blev efterfølgende lagt på et bålsted og brændt.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

Eddie Karl-Johan Christensen blev først meldt savnet, hvorefter sagen senere udviklede sig til en drabssag.

Skudt og brændt: Eddie havde mange fjender

Drabet antages at være sket mellem 9. og 11. maj sidste år på en landejendom nord for Frederikshavn. 

Den 53-årige er også tiltalt for hærværk, fordi det er anklagemyndighedens opfattelse, at han 10. maj sidste år skød og dræbte offerets hund, hvorefter den blev begravet.

Rocko var den dræbte Eddie Karl-Johan Christensens elskede hund. Han blev bare 11 måneder gammel.  Privatfoto
Rocko var den dræbte Eddie Karl-Johan Christensens elskede hund. Han blev bare 11 måneder gammel. Privatfoto
 

Eddie dræbt og brændt: Nu er drabsoffers hund fundet død

Anklagemyndigheden nedlægger også påstand om konfiskation af flere effekter, blandt andet en række skydevåben og en hel del ammunition. 

Anklagemyndigheden tager også forbehold for, at der vil blive nedlagt påstand om udvisning af de tiltalte, som begge er svenske statsborgere.

Det er specialanklager ved Nordjyllands Politi Kim Kristensen, der skal føre sagen i Retten i Hjørring til sommer. Sagen kører 18. juni og 23.-25. juni samt 5. juli og 7.-9. juli.

- Det har været en langvarig, grundig og kompliceret efterforskning, der nu har fundet sin afslutning – og det er udmøntet i en tiltale mod de to personer, siger specialanklageren.

En 47-årig britisk kvinde, der er gift med den yngste af de tiltalte, har tidligere været varetægtsfængslet i sagen. En påtale for medvirken til drab i relation til hende blev opgivet i sidste uge.

Drabsigtet kvinde løsladt i Eddie-sagen

- Det har været en kompliceret sag at efterforske, og derfor har det taget særligt lang tid at få afdækket blandt andet kvindens rolle i forløbet, og efterforskningen har ikke tilvejebragt noget bevis for, at hun har haft en rolle i forbindelse med drabet. Derfor er der sket påtaleopgivelse, siger specialanklageren. 

Gemte pistol i sofa: Pris på forsvundne Eddies hoved

Efterlyst med blodig fortid: Eddie tævet halvt ihjel og sølet ind i benzin

Ransager ejendom i forsvindingssag: Leder efter spor efter forbrydelse