To unge fængslet efter kast med brandbomber i Odense

To 17-årige, der sigtet for at kaste brandbomber mod politiet, er fredag blevet varetægtsfængslet i fire uger

Der opstod uroligheder i Odense-bydelen Vollsmose i tirsdags, hvor der blev kastet sten og brandbomber - såkaldte molotovcocktails - mod politiet, som patruljerede i området.

To 17-årige mænd er sigtet for at have kastet brandbomber i den forbindelse, og efter et grundlovsforhør fredag eftermiddag er de to blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Fængslingen er netop begrundet i, at politiet skal have lejlighed til at efterforske sagen, uden at de to fængslede får lejlighed til at samstemme forklaringer med andre, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

- Det er vi godt tilfredse med, siger han.

Politiet fortsætter nu arbejdet med at identificere andre personer, der tirsdag aften tog del i urolighederne i Vollsmose. Det sker ved hjælp af videoovervågning fra området.

Det var en almindelig patruljekørsel i bydelen i Odense, der tirsdag aften udviklede sig dramatisk, da politiet blev overfaldet med stenkast og molotovcocktails.

Betjentene tilkaldte forstærkning, og en større politistyrke kom til området, hvor op mod 50 personer var samlet.

- I denne sag har vi nogle relativt gode overvågningsbilleder, som giver gode muligheder for at finde frem til flere af medgerningsmændene, siger Lars Ole Pedersen fra Fyns Politi.

Grundlovsforhøret fredag blev holdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen.