Toårig dræber mor med skud i USA

Patrice Price blev dræbt med et skud fra sin egen pistol, da hendes lille søn fik fingrene i et skydevåben

Se optagelser fra området og hør mere om sagen her. Video: AP

En toårig dreng skød og dræbte sin mor fra bagsædet af familiebilen, mens hun kørte på motorvejen i Milwaukee i den amerikanske delstat Wisconsin. Patrice Price, 26, blev senere erklæret for død på stedet, oplyser myndighederne.

Price, der sad bag rattet, blev dræbt med sin egen pistol, da hendes toårige barn fik fingrene i skydevåbnet og affyrede et dræbende skud gennem ryggen på førersædet.

For to måneder siden vakte det opsigt, da en mor blev skudt og såret under lignende omstændigheder i Florida. I Wisconsin såvel som i Florida kan man nemt få tilladelse til at medbringe skydevåben i sin bil.

Patrice Prices' bror, Antonio Price, fortæller til Associated Press, at ingen andre kom til skade i tragedien. I bilen var også et etårigt barn samt offerets mor, der sad på passagersædet.

- Hun var en fantastisk mor for sine børn. Hun har altid været der som en stor støtte for mig, siger den 28-årige storebror til nyhedsbureaeu.

Patrice Price havde to andre børn på syv og otte år, men de befandt sig i skole på ulykkestidspunktet.

Myndighederne oplyser, at omstændighederne til skudepisoden stadig undersøges, men at meget tyder på, at den toårige ikke sad fastspændt i en barnestol, hvilket ellers er lovpligtigt.

I marts i Florida blev 31-årige Jamie Gilt skudt i ryggen af sin fireårige søn, der havde åbnet sin sikkerhedssele og fået fat i morens skydevåben. Gilt overlevede sine skader.

Sagen vakte blandt andet stor opmærksomhed, fordi Gilt er administrator på en Facebookside, som hedder 'Jamie Gilt for Gun Sense'. Få timer før hun blev skudt, havde hun opdateret sin Facebookside, hvor hun hyldede Floridas liberale våbenlov.

- Min ret til at beskytte min søn med et våben overtrumfer din frygt for våben, skriver 31-årig mor i opslag på Facebook. (Privatfoto) Krimi Mor pralede over våbenlov i USA: Skudt fire timer senere af sin lille søn