Toårig dreng fandt pistol i mors nye julegave - og skød hende

29-årige Veronica Jean Rutledge mistede livet, da hendes søn fandt pistol i ny pung

Veronica Jean Rutledge mistede tirsdag livet, 29 år gammel, da hendes toårige søn skød hende i et indkøbscenter. (Foto: REX/All Over Press)
Veronica Jean Rutledge mistede tirsdag livet, 29 år gammel, da hendes toårige søn skød hende i et indkøbscenter. (Foto: REX/All Over Press)
Følg Krimi

Den lille amerikanske by Hayden i delstaten Idaho blev tirsdag ramt af en usædvanlig tragedie, da en kvinde blev skudt og dræbt af sin kun to-årige søn i et indkøbscenter.

Mor dræbt af toårig i supermarked

Kvinden er nu identificeret som 29-årige Veronica Jean Rutledge fra byen Blackfoot.

Ifølge kvindens svigerfar, var både hun og hendes mand store tilhængere af våben, som de trænede med på skydebaner, og de gik på jagt, mens begge to havde tilladelse til at bære skjulte våben.

Veronica bar normalt sit våben i siden, men til jul fik hun en speciel håndtaske i julegave, hvori der var en særlig lomme til skjulte våben. Det skriver Washington Post.

- Tasken var designet til det formål - at bære et skjult våben. Og man skulle lyne rummet op, for at finde pistolen, siger hendes svigerfar, Terry Rutledge, til Washington Post.

Den nye pung skulle gøre hverdagen lettere for kvinden, men den viste sig i stedet at være skæbnesvanger.

Dreng fik lynet op og skudt
Tirsdag morgen var hun taget med sine tre niecer og sin toårige søn til den lokale Walmart, hvor hun havde pistolen gemt i tasken bag lynlåsen. I et øjeblik fik hun dog efterladt tasken uden opsyn bagerst i butikken.

- En nysgerrig toårig dreng fik grebet ned i tasken, lynet op til rummet, fundet pistolen og skudt moderen i hovedet. Det er en frygtelig, frygtelig hændelse, siger svigerfaderen.

Efter skudepisoden blev butikken evakueret og lukket, mens politiet arbejdede på stedet, men de konkluderede hurtigt, at det kun kunne være den toårige, der ulykkeligvis stod bag drabet.

Forstår ikke hvor mor er
Tilbage står en familie, hvor manden har mistet sin kone, og den toårige søn ikke begriber, hvad der er sket.

- Min søn har det frygteligt. Han har nu en toårig søn, der ikke ved, hvor hans mor er, og han må forklare ham, hvorfor hans mor ikke kommer hjem. Og så, senere i hans liv, når hans søn spørger mere ind til det, vil han være nødt til igen at forklare, hvad der skete, så vi er nødt til at gennemleve det her adskillige gange igen, siger Terry Rutledge.

Efter skudepisoden har der vanen tro været krav om stramninger af våbenlovgivningen i det stærkt liberale land. Det har derfor ført til vrede hos den dræbte kvindes svigerfar.

- De maler et billede af Veronica som uansvarlig, og det er ikke tilfældet. Jeg opdragede min søn omkring våben, og han har en omfattende erfaring med dem. Og Veronica havde haft undervisning i håndvåben. De havde begge to tilladelse til at bære våben, og det var ikke bare en tilfældig taske, hun havde smidt sit våben i, siger han.

Skudepisoden i Idaho er langt fra første gang, et helt ungt barn skyder en anden person i USA.

Tidligere i år mistede en 11-årig pige således livet, da hun blev skudt af sin toårige lillebror, mens en treårig i november blev alvorligt såret, efter at han ved et uheld blev skudt af sin fireårige nabo.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+