Tøfting efter pizzakongens død: Har mistet en god ven

Den aarhusianske fodboldlegende begræder tabet af Mickey Lee fra Mackie's Pizza

Michael John Lee, populært kaldet Mickey Lee, døde fredag efter kort tids indlæggelse på Skejby Sygehus i Aarhus. (Arkivfoto: POLFOTO)
Michael John Lee, populært kaldet Mickey Lee, døde fredag efter kort tids indlæggelse på Skejby Sygehus i Aarhus. (Arkivfoto: POLFOTO)

Fredag eftermiddag mistede Aarhus en af byens største kultpersonligheder, da indehaveren af Mackie's Pizza, Mickey Lee, afgik ved døden efter pludselig at være blevet indlagt på sygehuset torsdag.

Arkivfoto: POLFOTO Krimi Legendarisk aarhusiansk pizzakonge er død

Gennem den tid, restauranten har ligget for enden af Strøget i Aarhus, har mange kendte personligheder lagt vejen forbi, og før i tiden var blandt andet fodboldklubben AGF's førstehold faste gæster på stedet.

En af dem, der dengang blev budt indenfor til en øl og en pizza efter en kamp, er den tidligere landsholdsspiller og AGF-profil Stig Tøfting, som har været fast gæst på Mackie's i flere årtier.

- Jeg var ikke engang 10 år, da jeg lærte Mickey at kende, så jeg har kendt ham i rigtig mange år, siger 'Tøffe' til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at nyheden om Mickeys død, rammer ham hårdt personligt.

- Det synes jeg, det gør. Det synes jeg selvfølgelig ikke er særlig spændende, siger han.

Var i hopla
Han fortæller, at det kun er få dage siden, han selv mødte Mickey Lee, og der var ingen tegn på, at han skulle have problemer med helbredet.

- Jeg var dernede dagen før nytårsaften, og der fik jeg heldigvis snakket med ham. Og der var han i hopla, siger Stig Tøfting.

Han fortæller, at det ikke er tilfældigt, at netop Mackie's Pizza blev stamstedet for ham selv og de øvrige AGF-spillere.

- Det var ikke bare stedet, men i høj grad manden, der er noget ved. Han var engageret i meget. Han var nok en af de første her i Aarhus, der engagerede sig i al slags sport, siger han.

- På et tidspunkt tror jeg ikke, der var en sportsgren eller et hold, der ikke rendte rundt med Mackie's på trøjen, lyder det.

Han understreger dog også, at både maden og indretningen også er med til at tiltrække og fastholde det talrige publikum, der stadig den dag i dag er at finde på Mackie's, men at Mickeys store engagement gjorde stort indtryk.

Stig Tøfting har i årevis været fast gæst hos Mackie's Pizza. Her ses han i forbindelse med Mackie's 25 års jubilæum i 2005. (Arkivfoto: POLFOTO)
Stig Tøfting har i årevis været fast gæst hos Mackie's Pizza. Her ses han i forbindelse med Mackie's 25 års jubilæum i 2005. (Arkivfoto: POLFOTO)
 

Aarhus og Stig Tøfting har derfor mistet en stor personlighed.

- Folk der har prøvet at miste, ved godt hvordan det er, hvis man mister en god ven. Det er der ikke nogen, der synes om, lyder det kortfattet fra 'Plæneklipperen'.

Michael John Lee, som altså populært blev kaldt Mickey, er født i England, men flyttede siden til Danmark. Mackie's Pizza åbnede i 1979, og Mickey blev ejer året efter. Han blev 67 år.