Annonce:
Annonce:

Tønderpigen om sin far: Jeg tror han kunne gøre det igen

Den i dag 20-årige kvinde fra Tøndersagen står frem og fortæller om et hårdt år

Den ene pige fra Tøndersagen står i dag frem i Politiken. (Foto: Polfoto)
Den ene pige fra Tøndersagen står i dag frem i Politiken. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Som 11-årig havnede den i dag 20-årige kvinde fra Tønder ufrivilligt på landets forsider, da en af de største og mest modbydelige sager om seksuelt misbrug af børn blev optrevlet. Her kom det frem, at pigens far gennem adskillige år havde misbrugt og udlånt hende og lillesøsteren til en lang række af fremmede mænd.

I dag står hun frem i Politiken og fortæller, hvordan hun har det.

Annonce:

- 2014 har været et hårdt år, hvor jeg har fået sværere ved at rumme mig selv og min fortid. Lige nu ligger jeg på psykiatrisk afdeling, og jeg har det ad helvede til. Jeg har det, som om jeg ligger i respirator og bliver holdt kunstigt i live. Jeg gør kun de mest basale ting, trækker vejret, spiser tre gange om dagen, sover lidt. Men jeg føler ikke, at jeg lever. Stod der et glas sovepiller foran mig lige nu, havde jeg spist dem, siger kvinden til Politiken, der har anonymiseret hende og derfor kalder hende 'Nadja'.

Hårdt år

Det er ikke første gang, Tønderpigen står frem i Politiken og fortæller om sin barndom og de svigt, hun gennem hele livet har oplevet. Det skete for præcis et år siden.

Et par måneder efter fik Nadja sin erstatning fra kommunen og dermed den anerkendelse af, at systemet havde fejlet, som hun havde savnet. Men det blev hurtigt hverdag igen, fortæller den 20-årige kvinde til avisen.

Sammen med sin psykolog har hun arbejdet intenst på at bearbejde de ting, der er sket i barndomshjemmet, og det betød hun blev klogere på, hvordan hun har det.

Men den nye viden tog hårdt på Nadja, der siden oktober har været indlagt på en psykiatrisk afdeling.

Tilhold med faderen

Nadjas far fik en dom på 10 års fængsel, efter sagens gruopvækkende omfang var blevet optrevlet. De 10 år er gået om lidt, og Nadja har det svært med, at han allerede skal ud.

Annonce:

- Jeg synes, det er dybt forkert, at han skal ud. For han kan ikke sætte sig ind i andre menneskers følelser. Han kan ikke mærke andre mennesker. Jeg tror ikke, han har lært noget som helst, og jeg tror, han kunne finde på at gøre det igen. Jeg har sørget for, at han har fået et polititilhold mod at nærme sig mig, for jeg vil gerne have, at han holder sig langt væk, siger Nadja til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: