Tog færgen til Danmark med bilen fuld af våben og håndgranater

13 skydevåben og 10 håndgranater fundet i bil ved Rødby Færge

En AK-47 Kalashnikov automatriffel var blandt de 13 skydevåben, som den 40-årige havde i bilen. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
En AK-47 Kalashnikov automatriffel var blandt de 13 skydevåben, som den 40-årige havde i bilen. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Følg Krimi

I over to måneder har politiet i hemmelighed efterforsket en sag om organiseret våbensmugling fra Balkan, efter at en 40-årig bosnisk mand tilfældigt blev stoppet i en rutinekontrol ved Rødby Færge med bilen fuld af våben.

Politiet fandt 13 skydevåben og 10 håndgranater i bilen, og politiet mener, at den 40-årige arbejdede for et internationalt netværk af våbensmuglere.

- Sagen har et klart internationalt snit, og vi har stor fokus på, om de våben var tiltænkt rocker- bande-miljøet, siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

De 13 våben var fordelt på ni pistoler og revolvere og fire automatvåben som maskinpistoler og mindst en AK 47 Kalashnikov automatriffel. De 10 håndgranater var af eks-jugoslavisk produktion.

Anholdelsen skete den 27. juli, hvor politiet og SKAT holdt en rutinekontrol ved Rødby Færge. Den 40-årige bosnier blev vinket til side og de mange våben og håndgranater blev fundet skjult i bilen. Politiet vil ikke oplyse nærmere om, hvordan våbnene var skjult.

Våben fra Balkan
Den 40-årige blev varetægtsfængslet i et hemmeligholdt retsmøde dagen efter:

- Vi havde brug for arbejdsro, siger Kim Kliver om fængslingen.

Politiet mener, at manden er en del af et større våbensmugler-netværk, og politiet har derfor flere gange mødtes med internationale samarbejdspartnere herunder politiet på Balkan, da politiet er overbevist om, at våbnene stammer derfra.

Efterforskningen er stadig i fuld gang, og politiet venter muligvis flere anholdelser både i Danmark og i udlandet.

Kim Kliver ønsker ikke at kommentere om våben og håndgranater eventuelt skulle videre til Sverige, hvor Malmø i år har været ramt af en række eksplosioner fra håndgranater.

- Vi forsøger at klarlægge, om de her våben skulle anvendes i Danmark eller andre lande, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby