Togene holdt stille i to en halv time ved Storebælt

DSB forventer ikke overfyldte tog resten af lørdagen efter afbrudt togdrift over Storebælt. Krav om pladsbillet er for nuværende suspenderet frem til klokken 04.30 søndag morgen, oplyser DSB

Følg Krimi

En signalfejl på strækningen over Storebælt fik lørdag formiddag togene til at holde stille i to en halv time.

- Jeg kan oplyse, at togene kører igen. Det vil selvfølgelig tage noget tid, før driften er normal, fortæller Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB, kort inden klokken 12.

Togdriften gik i stå klokken 09.15 lørdag, da et signal på strækningen mellem Nyborg og Korsør holdt op med at virke. Først kort før middag var der igen togtrafik over bæltet.

Men trafikken kører fortsat ikke helt efter planen, og derfor har DSB suspenderet kravet om pladsbillet frem til klokken 04.30 søndag morgen.

- Det gør vi, fordi Banedanmark fortsat ikke har fået løst de problemer med infrastrukturen, der er i dag. Derfor forventer vi, at der er forsinkelser resten af aftenen, siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer til, at man holder sig opdateret om togdriften på Rejseplanen.

Suspenderingen af pladsbilletkravet betyder, at passagerer, som skal på tværs af landet, kan tage det førstkommende tog, så trafikken kan blive afviklet.

- Det er ikke nogen stor rejsedag i dag, så vi forventer ikke, at det vil give problemer med overfyldte tog, lyder det fra Tony Bispeskov.

Passagerer, som er blevet forsinket på grund af driftsforstyrrelsen, kan søge kompensation via den såkaldte rejsegaranti.

Kompensationen gives enten som en ny billet til samme strækning eller som et beløb, hvis størrelse udregnes på baggrund af forsinkelsen.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.