Togstation genåbner i Bruxelles after evakuering

Politiet fandt to efterladte kufferter

Den centrale togstation i Bruxelles blev søndag evakueret af sikkerhedsårsager efter fundet af en mistænkelig pakke, skriver et belgisk nyhedsbureau. Et hotel i nærheden blev også evakueret.

En talsmand for politiet oplyser, at der blev fundet to forladte kufferter nær nogle skabe og at betjentene 'ikke ville løbe nogen risiko.' Derfor blev bomberyddere tilkaldt.

Området omkring togstationen blev også spærret af, men er genåbnet. Togdriften er blevet indstillet efter ordre fra politiet, skriver det nationale belgiske togselskab på Twitter.

Belgisk politi har en teori om, at de 12 anholdte planlagde et stort terrorangreb i Bruxelles lørdag eftermiddag, når fans ser kampen mellem Belgien og Irland på TV. Foto: Bruno Fahy/Belga via ZUMA Press. Terror 12 anholdte planlagde stort terrorangreb under EM-kamp

Tre sigtet for terror

Politiet er stadig på vagt efter natten mellem fredag og lørdag at have foretaget ransagninger i Bruxelles og omegn. Tolv blev anholdt, fordi de var mistænkt for at have planlagt et terrorangreb i Bruxelles lørdag eftermiddag, mens fodboldfans skulle se EM-kampen mellem Belgien og Irland på TV i en fan zone.

Af de 12, som blev anholdt, er tre belgier blevet sigtet for drabsforsøg via terror og for at deltage i aktiviteter med i en terrorgruppe, sagde den belgiske statsanklager lørdag. De ni andre er løsladt.

Belgisk politi leder stadig efter de lageret, hvor de anholdte opbevarer de våben og sprængstoffer, som de anholdte formodes at ville have brugt under et angreb lørdag. De har gennemsøgt 15 mulige steder, men uden held.

Ifølge belgiske sikkerhedsmyndigheder skulle lageret være oprettet af de islamiske terrorister, der udførte den seneste tids angreb i Bruxelles og Paris, skriver den britiske avis The Independent.